Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΕΕ «HELBROC»

«Ανάληψη ετοιμότητας» για ένοπλες επεμβάσεις όπου γης - Σε «ετοιμότητα» τέθηκε για όλο το α' εξάμηνο του 2014 ο Σχηματισμός Μάχης (Battlegroup) της ΕΕ «HELBROC» (στον οποίο συμμετέχουν με στρατιωτικές δυνάμεις η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, καθώς και η Ουκρανία)... 
 
Η επίσημη τελετή «ανάληψης ετοιμότητας» έγινε χθες στην έδρα της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας στη Νέα Σάντα Κιλκίς, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου. Ο «HELBROC» έχει τεθεί σε ετοιμότητα κατά το παρελθόν το... β΄ εξάμηνο 2007, το α΄ εξάμηνο 2009 και το β΄ εξάμηνο 2011, ενώ ετοιμότητα έχει προγραμματισθεί επίσης για το α΄ εξάμηνο 2016 και το α΄ εξάμηνο 2018.

Στα πλαίσια των προετοιμασιών για την τωρινή «ανάληψη ετοιμότητας» από τον «HELBROC» για άμεση συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπου γης, τον Οκτώβρη του 2013 πραγματοποιήθηκε στη Νέα Σάντα η διακλαδική πολυεθνική στρατιωτική άσκηση «ΤΑΛΩΣ 13», με σενάριο που παρέπεμπε στα γνωστά προσχήματα που χρησιμοποιούνται για να δικαιολογηθούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών όπως «παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας», «προστασία του άμαχου πληθυσμού» κ.ά.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου