Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ - ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με εντολή του Εισαγγελέα Ιωάννη Παναγόπουλου, ανεκλήθηκαν από το αρχείο κι όλες οι υπόλοιπες  σχετικές μηνύσεις (πάνω από 15) και συσχετίσθηκαν σε μία ενιαία (προκαταρκτική) δικογραφία με στοιχεία 13094 ΙΔ13-2145...

Θυμάστε ίσως, τον Παντελή Γιαμαρέλο, ο οποίος στις 22/9/2012, μαζί με το Χαλκιδαίο γιατρό γιατρό, Δημήτρη Αντωνίου, είχαν ασκήσει στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος μήνυση επί εσχάτη προδοσία κατά των  173 βουλευτών που υπερψήφισαν το Α’ Μνημόνιο.  

Θα θυμάστε βέβαια κι ότι η μήνυσή τους είχε τεθεί στο αρχείο (κρίθηκε αβάσιμη δηλαδή) κι ότι την ίδια τύχη είχαν και πλείστες άλλες μηνύσεις πολιτών, που ασκήθηκαν με το ίδιο περιεχόμενο.
Έλα όμως, που ανακλήθηκε ξαφνικά από το αρχείο η μήνυση των Γιαμαρέλου- Αντωνίου! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με εντολή του...
Εισαγγελέα Ιωάννη Παναγόπουλου, ανεκλήθηκαν από το αρχείο κι όλες οι υπόλοιπες  σχετικές μηνύσεις (πάνω από 15) και συσχετίσθηκαν σε μία ενιαία (προκαταρκτική) δικογραφία με στοιχεία 13094 ΙΔ13-2145. Όπερ (δικονομικώς) μεθερμηνευόμενον σημαίνει, ότι έχει αρχίσει πλέον η προανακριτική διαδικασία με την εξέταση όλων των μηνυτών, για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, τελεσθέν από τους 173 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του Γεωργίου Παπανδρέου, του ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη  και της Δημοκρατικής Συνεργασίας της Ντόρας Μπακογιάννη. Μερικοί «λεβέντες» μάλιστα, είναι ήδη προετοιμασμένοι για...παν ενδεχόμενο .

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι, ότι οι αρμόδιοι δικαστικοί επιβεβαίωσαν ότι η δικογραφία έχει διαβιβαστεί πλέον από την βουλή και βρίσκεται πια στα χέρια τους, ενώ επιπλέον ζήτησαν σχετικές ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΕΙΣ (ιδίως σχετικά με το αρ. 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών) από τρεις Συνταγματολόγους, το Νικολόπουλο του Παντείου Πανεμιστημίου και τους Κασιμάτη, και Κατρούγκαλο της Νομικής Σχολής.

Για το λόγο αυτό, την περασμένη Δευτέρα, 20 Γενάρη, κατόπιν κλήσης από τη γραμματεία του 16ου Πταισματοδίκη Αθήνας, ο Παντελής Γιαμαρέλος πέρασε το κατώφλι του εν λόγω Πταισματοδίκη για προφορική κατάθεση.

Ίσως έχουμε να κάνουμε με κάποιους εκ των ελαχίστων εναπομεινάντων δικαστών, οι οποίοι διατηρούν την προσωπική τους αξιοπρέπεια, ίσως πάλι κάποιοι θύλακες του κρατικού μηχανισμού έχουν τεθεί σε λειτουργία, για τους δικούς τους λόγους. Αν δεν δούμε τη διαρκή εξέλιξη (δικαστική, ή μη) της υπόθεσης, δε μπορούμε να προβούμε σε ασφαλείς εκτιμήσεις και συμπεράσματα.
Ανεξάρτητα, πάντως, από το λόγο, για τον οποίο ανασύρθηκαν οι παραπάνω μηνύσεις από το αρχείο, οφείλουν όλοι (ιδίως όσοι δραστηριοποιούνται στους χώρους των δικαστηρίων), να στηρίξουν πολιτικά την αποτελεσματική ολοκλήρωση της έρευνας και της διαδικασίας, η οποία θα αποτελέσει νομολογιακό προηγούμενο, για όποιον τυχόν επιθυμήσει στο μέλλον ν’ ακολουθήσει το δρόμο των ΓΑΠ, Παπαδήμου, Βενιζέλου, Σαμαρά και λοιπών αστέρων του κοινοβουλευτικού γκεσταμπιτισμού. Από μόνες τους, όμως, οι δικονομικές διαδικασίες δεν αρκούν, αν από πίσω δεν υπάρχει ένα πλατύ συλλογικό κίνημα, το οποίο θα αποτελέσει τον πιο αποφασιστικό παράγοντα, που θα μπορεί να πιέσει αποτελεσματικά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Όχι μόνο για να οδηγηθούν «εν ψυρού» οι προδότες και οι δοσίλογοι του οικονομικού νεοναζισμού, αλλά και για να αξιοποιηθεί η τιμωρία τους ως ισχυρή βάση, με την οποία θα προβούμε σε μονομερή διαγραφή ενός καθ’ ολοκληρία απεχθούς (κι όχι μόνο επαχθούς κ. Σταθάκη) χρέους, το οποίο δημιουργήθηκε-ανά τις δεκαετίες- με όρους πολιτικού και οικονομικού μαυραγοριτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου