Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜ - ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ ΑΡΧΑΙΟ ΠΕΡΑΣΜΑ

Η Γέφυρα του Αδάμ αποτελούσε στο παρελθόν την μεγαλύτερη φυσική λωρίδα γης που συνέδεε δύο νησιά και υποτίθεται ότι ήταν βατή με τα πόδια μέχρι το 1480 μ.Χ.



Η Γέφυρα του Αδάμ είναι μια σειρά από βραχονησίδες, αμμώδη αβαθή και ξέρες στο στενό μεταξύ...
Ινδίας και Σρι Λάνκα (παλιότερα γνωστή σαν Κευλάνη) με μήκος περίπου 16 ναυτικά μίλια.
Βρίσκεται μεταξύ του νησιού Παμπάν (Pampan) της Ινδίας και του νησιού Μαννάρ (Mannar) της Σριλάνκας. Είναι στο Νότιο μέρος της κόκκινης γραμμής (που δείχνει τα θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών) στον παρακάτω χάρτη.
Οι Ινδοί τη λένε γέφυρα του Ράμα και έχουν ένα μύθο ότι την έχτισε ο Ράμα (είναι ο ήρωας του έπους Ραμαγιάνα) για να βρει τη γυναίκα του στην Σρι Λάνκα. Τα βάθη είναι μικρότερα από 11 m περίπου για 5 μίλια από κάθε μεριά της κορυφής. Τα βάθη μεγαλώνουν απότομα στα 183 m στα δώδεκα μίλια από τη γέφυρα.
Προσέξτε ακόμη ότι η χρονολόγηση προέρχεται από την έδρα αρχαιολογίας της Σρι Λάνκα.
Έχοντας συνολικό μήκος 18,5 μιλίων και ηλικία, σύμφωνα με την έδρα αρχαιολογίας της Σρι Λάνκα, 1-2 εκατομμυρίων ετών, η εντυπωσιακή αυτή κατασκευή δημιουργήθηκε, αν πιστέψουμε τον θρύλο του Ramayama, από έναν μεγάλο αριθμό πιθηκοειδών όντων υπό την επίβλεψη του θεού Rama, προκειμένου να σώσει τη γυναίκα του από τον βασιλιά των δαιμόνων Rayana.
Επειδή είναι δύσκολη η ναυσιπλοΐα τα πλοία περνούν από ένα στενό στα δυτικά του νησιού Παμπάν. Από το 19ο αιώνα υπήρχαν σκέψεις να φτιαχτεί ένα κανάλι ώστε να είναι δυνατή η ναυσιπλοΐα από εκεί, έτσι θα γλιτώνουν τα 424 του περίπλου της Σρι Λάνκα.
Σύμφωνα με πρόσφατες χαρτογραφήσεις της περιοχής, που βασίζονται σε δορυφορικές φωτογραφίες, η Γέφυρα αποτελείται από 103 υφάλους.

Αποκάλυψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου