Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΘΕΛΕΤΕ ΤΗ ΔΟΣΗ??? ΦΕΡΤΕ ΝΕΚΡΟΥΣ

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΣΙΡΙΑΛ ΤΩΝ ΝΕΟΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΞΑΝΑΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ...

To ίδιο βρώμικο παιχνίδι "εκβιασμών" του Γερμανο-ΕΕ κατεστημένου με τη δόση της τρόικας ξαναπαίζεται για πολλοστή φορά με ακόμα πιο αποκρουστικό τρόπο,ενώ οι εκβιασμοί,όπως πάντα, δεν έχουν ως στόχο τις παραδομένες μνημονιακές κυβερνήσεις αλλά τον ελληνικό λαό,προκειμένου να διευκολύνουν το πέρασμα με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις των νέων μέτρων.

Είναι γνωστό ότι η τρόικα απαιτεί νέα μέτρα γύρω στο 1,5 δις μέσα στο 2014 και περίπου 3 δις εντός του 2015. «Η αξιολόγηση επί του ελληνικού προγράμματος δυστυχώς...
δεν έχει ολοκληρωθεί και χρειάζεται περισσότερη δουλειά προτού να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα» δήλωσε κυνικά και εκβιαστικά ο νεοαποικιοκράτης πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών κάλεσε προκλητικά την παραδομένη κυβέρνηση του Α. Σαμαρά να ακολουθήσει, στην ουσία τυφλά, τις υποδείξεις της τρόικας, ώστε να ολοκληρωθούν οι "διαπραγματεύσεις" το συντομότερο δυνατόν.

Ο Ντάισελμπλουμ τόνισε με αλαζονεία ότι μόνο όταν υπάρξει θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης το ελληνικό ζήτημα θα επανεξεταστεί στο Eurogroup, και θα εξετασθεί το ενδεχόμενο εκταμίευσης κάποιας δόσης. Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι οι ευρωεκλογές και η άνοδος του ευρωσκεπτικισμού που παρατηρείται σε όλες τις χώρες δεν αποτελούν δικαιολογία για την καθυστέρηση της διαδικασίας της αξιολόγησης!

Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσων Όλι Ρεν σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται και έχει γίνει πρόοδος σημειώνοντας ότι αυτές θα συνεχιστούν πιο εντατικά, τόσο σε δημοσιονομικό, όσο και διαρθρωτικό επίπεδο, τις επόμενες εβδομάδες. Ακόμη χαρακτήρισε φυσιολογικό να καταγράφεται αποπληθωρισμός στις χώρες όπου έχει προκληθεί εσωτερική υποτίμηση μέσω της μείωσης του εργασιακού κόστους, προειδοποίησε ωστόσο για τους κινδύνους από παρατεταμένο αποπληθωρισμό.

Ο Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΩΣ ΚΑΛΟΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΣ "ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ"
Την προσδοκία του για μια καταρχήν συμφωνία με την τρόικα έως το Eurogroup του Φεβρουαρίου, ούτως ώστε να ληφθεί η απόφαση για την έγκριση της επόμενης δόσης των δανείων στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών του Μαρτίου, εξέφρασε ο Γιάννης Στουρνάρας από τις Βρυξέλλες. Μεταξύ άλλων, ως καλός τροϊκανός "υπάλληλος", δεσμεύτηκε ότι η λεγόμενη «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» που αφορά "διαρθρωτικές" αλλαγές θα εφαρμοστεί στο 80%!

Ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος(!) ενώ η κυβέρνηση παρουσιάζει εναλλακτικές προτάσεις. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΜΠΕ παραδέχτηκε ότι, δήθεν, υπάρχουν διαφορές σε ορισμένα σημεία με την τρόικα, ωστόσο, υπογράμμισε κατά την παρέμβασή του στο Eurogroup ότι η Ελλάδα ξεπέρασε τους δημοσιονομικούς στόχους του 2013 και ότι το (σ.σ. τεχνητό) πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 830 εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα και αλλάζει όλη την εικόνα και γι' αυτό ζήτησα από τους εκπροσώπους της Τρόικας να επαναπροσδιορίσουν την όλη κατάσταση» τόνισε ο ΥΠΟΙΚ υποκριτικά παρουσιάζοντας τον ευατό του ως "εκβιαζόμενο" "διαπραγματευτή" από την τρόικα και πρόσθεσε ότι το βασικό ζήτημα στις "διαπραγματεύσεις" με την τρόικα ήταν το δημοσιονομικό κενό. «Έχει λυθεί με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το δημοσιονομικό κενό του 2015, ο Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε ότι η ελληνική πλευρά έχει επισημάνει περιοχές από τις οποίες αναμένει εξοικονόμηση και οι οποίες έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την "αναδιάρθρωση" του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Πρόσθεσε ότι η λεγόμενη «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» που αφορά "διαρθρωτικές αλλαγές" θα εφαρμοστεί στο 80%.

Η "μαύρη" λίστα του ΟΟΣΑ μεταξύ άλλων προβλέπει: Πώληση από τα σουπερμάρκετ των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, κατάργηση της μέγιστης διάρκειας ζωής των 5 ημερών για το φρέσκο γάλα, αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τα αρτοποιεία και τον τρόπο πώλησης του ψωμιού, απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας όλων των καταστημάτων (πολυκαταστήματα, malls κ.ο.κ.), απελευθέρωση του ποσοστού των εκπτώσεων στα καινούργια βιβλία, που σήμερα περιορίζεται σε 10%, απελευθέρωση της δημιουργίας νέων ξενοδοχειακών μονάδων σε περιοχές όπως η Αττική, άρση περιορισμών στην κρουαζιέρα, κατάργηση της διαδικασίας ελέγχου και έγκρισης από το Γενικό Χημείο του Κράτους σε ό,τι αφορά στα απορρυπαντικά.

Πάντως πέρα από τη σαφή πρόθεση κυβέρνησης  και τρόικας να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα (μεγαλοξενοδόχοι, πολυκαταστήματα,εφοπλιστές κλπ) τα οποία ήδη μονοπωλούν σημαντικούς κλάδους της οικονομίας (γάλα, φάρμακο, λιανεμπόριο, τουρισμός κλπ), οι προωθούμενες ρυθμίσεις εγκυμωνούν τεράστιους κινδύνους για την υγεία των πολιτών. Τα μη-συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΥΣΦΑ) είναι φάρμακα και ανώδυνα φάρμακα δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να διατίθενται εκτός φαρμακείου, υπογράμμισε, προ ημερών, ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης, υπογραμμίζοντας ότι τα ΜΥΣΦΑ υπόκεινται στη νομοθεσία περί φαρμάκων και τελούν υπό την εποπτεία του ΕΟΦ. Ενώ εύλογες αντιδράσεις έχει ξεσηκώσει σε καταναλωτικούς φορείς η πρόθεση για κατάργηση της μέγιστης διάρκειας ζωής των 5 ημερών στο φρέσκο γάλα αλλά και η πρόθεση για κατάργηση της διαδικασίας ελέγχου και έγκρισης από το Γενικό Χημείο του Κράτους σε ότι αφορά στα απορρυπαντικά.

Κληθείς να απαντήσει για το πότε θα ανοίξει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε ότι θα ξεκινήσει μόλις η Eurostat επικυρώσει τα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, περί τις 24 Απριλίου. Ενώ για τη συζήτηση που αφορά στο χρηματοδοτικό κενό, δήλωσε ότι θα ανοίξει μόλις ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου