Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014

ΣΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΑΧ ΚΙ ΕΓΩ ΝΑ ΕΚΛ@ΝΑ

ΑΛΛΑΓΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΨΑΡΙΑΝΟ... 

του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Υπήρξαν κάποια πράγματα άξια προσοχής στο δεύτερο δημόσιο παρόν της κίνησης των 58. Πρώτα-πρώτα στις παρουσίες οι οποίες υποδηλώνουν όσο να 'ναι όχι μόνο το ευρύχωρο της υπό δημιουργία κίνησης, αλλά και το στενόχωρο των στόχων της. Διότι δύο υφυπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, συν δυο τρεις υπουργοί της κυβέρνησης Σημίτη, θα συμφωνήσετε ότι αποτελούν ένα σύνολο ευρύ μεν, αλλά με στόχους εμφανώς πολύ στενούς. Και πολύ στεγνούς θα λέγαμε, λόγω χρόνιας πρόσδεσης στην ξηρασία της εξουσίας.
Ενδιαφέρουσα όμως ήταν και η ούτως ειπείν όσμωση. Ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος τύπου της ΔΗΜΑΡ η οποία...
αποχώρησε από την κυβέρνηση λόγω του λουκέτου στην ΕΡΤ, μαζί με τον θιασώτη και διαχειριστή του λουκέτου Παντελή Καψή. Ο μέχρι χτες ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος, μαζί με τη μέχρι σήμερα ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου, δεξί, ή έστω αριστερό, χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη σε όλα τα μεταρρυθμιστικά του δημοσίου. Κι ο ευπατρίδης του διεθνούς δικαίου, διδάκτωρ Χρήστος Ροζάκης, μαζί με τον στης-Βουλής-τα έδρανα-αχ-κι-εγώ-να-έκλανα Γρηγόρη Ψαριανό.

Πέραν όμως του ενδιαφέροντος στη σύνθεση ομιλητών και ακροατηρίου, ενδιαφέρον παρουσίασαν και οι ομιλίες και παρεμβάσεις στην εν λόγω εκδήλωση. Ο Ανδρέας της ΔΗΜΑΡ ας πούμε έκανε την ενδιαφέρουσα πρόβλεψη, ότι αυτά που τάζει ο Τσίπρας, θα τα βρει έξω από την Κουμουνδούρου, όπου θα μαζευτεί ο κόσμος και θα ζητά τα υπεσχημένα. Αν προσθέσετε σ' αυτό ότι ο ίδιος διατύπωσε τη σοβαρότατη διαπίστωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνος για τον τόπο, καταλαβαίνετε καλύτερα το ευθύβολο του κεντροαριστερού εγχειρήματος.

Και οι άλλοι όμως δεν πήγαν πίσω. Ο Τατσόπουλος περιέγραψε λογοτεχνικά τα δυο μαμούθ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θα διστάσουν να ποδοπατήσουν ότι βρεθεί στο δρόμο τους. Ο Ψαριανός διατύπωσε τη σοβαρότατη διατύπωση ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα το Δίκτυο 21 και τα γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ -μόνο η κεντροαριστερά μπορεί. Και ο Ροζάκης, προέβλεψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει τερατώδη αύξηση των ποσοστών του, ώστε να εμποδίσει την κεντροαριστερά να έχει δυνατότητα ύπαρξης.

Κατόπιν τούτων και άλλων ανάλογης σοβαρότητας διαπιστώσεων και προβλέψεων, είναι εύλογο το ομόφωνο συμπέρασμα ότι είναι ανάγκη να βιαστούν ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών. Βεβαίως και πρέπει να βιαστούν. Γιατί, προφανέστατα, αλλαγή δεν γίνεται χωρίς τον Ψαριανό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου