Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΕΣ ΛΙΣΤΕΣ... ΝΕΕΣ ΜΙΖΕΣ... ΝΕΑ ΑΙΣΧΗ

Λίστα με ύποπτα εμβάσματα που αφορούν την περίοδο 2001 έως το 2010 κατάσχεσαν οι ανακριτές της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων σε έφοδο που έκαναν στο γραφείο προσωρινά κρατούμενου στην υπόθεση... 

http://www.onalert.gr/files/Image/ONALERTPHOTOS/GES/ARMATAMAXHS/cache/tank_night-630x300.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακριτές της υπόθεσης Σπ. Γεωργουλέας και Χριστόφορος Μάρκου, που χειρίζονται την υπόθεση για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρία WEGGMANN, έχουν πλέον στην διάθεσή τους λίστα που...
βρέθηκε στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου κατηγορούμενου Δημήτρη Παπαχρήστου η οποία περιέχει κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 ως το 2010.
Από τα στοιχεία της λίστας φαίνεται να αποκαλύπτονται εμβάσματα που πιθανότατα σχετίζονται με την διερευνώμενη υπόθεση και φαίνεται να έχουν σταλεί προς άγνωστες ως σήμερα εταιρείες. Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί φέρονται ήδη να έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να αξιολογήσουν το σημαντικό υλικό που κατέσχεσαν αλλά και να εντοπίσουν τα στοιχεία των επίμαχων εταιρειών.

Στο μεταξύ αύριο αναμένεται να απολογηθεί για το συγκεκριμένο σκέλος της υπόθεσης που ερευνούν οι ανακριτές Γεωργουλέας και Μάρκου, ο ήδη προσωρινά κρατούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ Αντώνης Κάντας. Το πρώην στέλεχος του υπουργείου 'Αμυνας καλείται να απολογηθεί για τις κατηγορίες της παθητικής δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η απολογία του κ. Κάντα θεωρείται σημαντική καθώς εκτιμάται ότι θα βοηθήσει την έρευνα να αποσαφηνίσει στοιχεία και δεδομένα που περιήλθαν στα χέρια των ανακριτών για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα του στρατού που προμήθευσε η γερμανική εταιρία WEGGMANN. 

Μετά την απολογία Κάντα οι δύο ανακριτές θα λάβουν απολογίες και από άλλους κατηγορουμένους στην υπόθεση, προς τους οποίους ήδη έχουν αποσταλεί κλήσεις, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν από τις απολογίες συγκατηγορουμένων τους που τους κατονόμασαν. Μεταξύ των εμπλεκομένων που καλούνται από τους ανακριτές είναι σύμφωνα με πληροφορίες και ο Γερμανός αντιπρόεδρος της WEGMANN. Καλείται επίσης και ο γιος του κατηγορουμένου Δημήτρη Παπαχρήστου ,Σπύρος Παπαχρήστου καθώς εμφανίζεται ως διαχειριστής των off shore εταιρειών, OXILOS και GRAMMOND μέσω των οποίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκε ποσό ύψους 600.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως προμήθεια ο Αντώνης Κάντας. Τέλος από το γραφείο των ανακριτών θα περάσει για να δώσει εξηγήσεις και ο τραπεζικός Φάνης Λυγινός, που φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση μέσω ελβετικών λογαριασμών παράνομων χρημάτων.

Στο μεταξύ σήμερα απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους στους ανακριτές Γ. Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλο δύο πρώην στρατιωτικοί που κατονομάστηκαν από τον επίσης κατηγορούμενο εκπρόσωπο της γερμανικής STN Atlas Παναγιώτη Ευσταθίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου