Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΡΜΕΝΙΑΣ - ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

H επιθετικότητα των Αζέρων, στους οποίους εκχωρήσαμε με περίσσια αφέλεια μέρος του ενεργειακού μας δυναμικού, απειλεί ξανά την ασφάλεια στην περιοχή του νότιου Καυκάσου...

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν ανταλλάσουν πυρά στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Ναγκόρνο- Καραμπάχ. Όλα αυτά τη στιγμή που στο Παρίσι στις 23 και 24 Ιανουαρίου είχαν συναντηθεί οι υπουργοί εξωτερικών της Αρμενίας Edward Nalbandian και του Αζερμπαϊτζάν  Elmar Mammadyarov, κάτω από την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την συνεργασία στην Ευρώπη (sic) (OSCE) προκειμένου να...
συζητηθεί η διπλωματική λύση στο πρόβλημα του Ναγκόρνο- Καραμπάχ. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε -από πρώτο χέρι- πως η κλιμακούμενη επιθετικότητα των Αζέρων (που ποτέ δεν χώνεψαν την ήττα τους στο Καραμπάχ) είναι υπεύθυνη για τη νέα κρίση.

Οι μάχες συνεχίζονται μέχρι αυτή τη στιγμή, με σφοδρές ανταλλαγές πυρών ελαφρών και βαρέων όπλων πεζικού, με τις απώλειες να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμη επίσημα από καμιά πλευρά. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες νεκρούς, και όπως εκτιμούν διεθνείς αναλυτές η κλιμάκωση των συγκρούσεων μπορεί να ανέβει σε επικίνδυνη κλίμακα.

Η Ελλάδα και η Κύπρος, που έχουν δεχτεί σε κρίσιμα σημεία της άμυνάς τους την αρμενική βοήθεια, πρέπει κατά τη γνώμη μας να κινηθούν: 
α) ως ειρηνοποιές δυνάμεις, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες στην ΕΕ για επαναφορά στην ειρήνη και 
β) να βοηθήσουν, άτυπα και ουσιαστικά, τον αδελφό λαό της Αρμενίας και τις αρμενικές ένοπλες δυνάμεις, όπως ακριβώς πράττει επί μακρόν και η Αρμενία για την ελληνική πλευρά.


Μήπως να πάρουμε πρώτα την άδεια της Τουρκιάς???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου