Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΚΑΙ ΜΕΣΑ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΜΟ... ΝΑ ΚΙ Ο ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ

Αλλού βαράν τα όργανα, αλλού χορεύουν οι νύφες. Τα όργανα συγκεκριμένα βαράνε στο Νταβός και οι νύφες της ΕΕ με πρωτοστατούσες τις νύφες της Ελλάδας χορεύουν μονάχες τους... 
Από τη μια σου λέει ο Στουρνάρας ότι έχεις πλεόνασμα και μπαίνεις στις διεθνείς αγορές μέσα στο 2014 και από την άλλη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο λέει στα ίσα: Πώς γίνεται να έχεις χρεοκοπήσει, να ζεις με απανωτά δάνεια, η ανεργία σου να έχει φθάσει στο 30% (με τα επίσημα κρατικά στοιχεία) και εσύ να λες ότι θα βγεις στις αγορές; Στην λαϊκή αγορά να μαζεύεις σάπιες ντομάτες ίσως. Αλλά ως Κράτος με επιταγές φερεγγυότητας στις διεθνείς αγορές...
δεν πρόκειται να βγεις παρά μόνο όταν τα διεθνή τραπεζικά συστήματα θα χρειαστούν να δώσουν δάνεια αβέρτα για να καλύψουν στα λογιστικά την υπερφόρτωση των ταμείων τους.
Και μέσα στον χαμό να έχεις και τον Τζουμάκα.
Κάθονται και σου πιπιλάνε τα μυαλό ότι τα δάνεια των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και τα προσφάτως “κουρεμένα” δάνεια των αγροτών θα μπουν σε μία σειρά με την πλάτη της κυβέρνησης και έρχεται ο Ντράγκι απ' το Νταβός και σου πετάει την χειροβομβίδα: Σχέδιο αγοράς δανείων επιχειρήσεων (από φέτος επιχειρηματίας εννοείται και ο αγρότης) και νοικοκυριών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Κάτσε εσύ και κάνε διαπραγματεύσεις με την τράπεζα στην οποία χρωστάς και κοιμήσου ήσυχος. Δεν ξέρεις ποια ακριβώς στιγμή το δάνειο σου θα έχει πάει στις Βρυξέλλες και άντε να κάνεις διακανονισμό για να σου μειώσουν την δόση!
Και μέσα στον χαμό να έχεις και τον Τζουμάκα.
Είσαι μέσα στο κρύο και πείθεσαι ότι θα φορολογηθούν έστω και τώρα τα 80 δις μαύρων καταθέσεων Ελλήνων που τα είχαν πάει στην Ελβετία, την ώρα που το καράβι βούλιαζε, επειδή στο λέει ο υφυπουργός Μαυραγάνης, αλλά δεν κοιτάς τι λένε στο Νταβός. Η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας σε προσγειώνει ανώμαλα. “Δεν υπάρχει καμία περίπτωση φορολόγησης καταθέσεων Ελλήνων σε ελβετικές τράπεζες” διότι η Ελλάδα με παλαιότερη νομοθεσία της δεν υποχρέωνε κανέναν να πληρώσει τις εισφορές που έπρεπε όταν το χρήμα έβγαινε στο εξωτερικό. Η Ελβετία δεν πρόκειται να εισπράξει αναδρομικά φόρους υπέρ καμίας κυβέρνησης. Σιγά μη χάσει η Ελβετία τους πελάτες της επειδή του Μαυραγάννη δεν του βγαίνει ο προεκλογικός λόγος.
Και μέσα στον χαμό να έχεις και τον Τζουμάκα.
Σου λένε ότι η Τρόικα μαλάκωσε και δεν θα πάρουν καινούργια μέτρα, αλλά οι ελληνικές αρχές (ονομάζεται και κυβέρνηση) καλούνται να καταλήξουν σε συμφωνία μαζί της γιατί το Μάιο λήγουν τα ομόλογα και ο παράς πρέπει να πέσει μετρητοίς. Εδώ δεν έχεις να κάνεις με έναν κοινό τοκογλύφο, ούτε αποκλειστικά με την Γερμανία που φαίνεται ότι σε χρηματοδοτεί. Εδώ έχεις να κάνεις με ΔΝΤ και ΕΚΤ που αυτή την στιγμή που μιλάμε βρίσκονται στο Νταβός και σου παίρνουν τα μέτρα για τα επόμενα 200 χρόνια. Τρέμε Έλληνα τα υπογεγραμμένα μέτρα των Μεσοπρόθεσμων που βρήκαν να σε τρομοκρατούν και μην κοιτάς ότι εδώ αλλάζει όλο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα που έχει στην σφαίρα και τον κάθε κακομοίρη που έμπλεξε με τους σωτήρες του.
Και μέσα στον χαμό να έχεις και τον Τζουμάκα.
Επιβεβαιώθηκε στο Νταβός η μετατόπιση του γεωστρατηγικού άξονα ενδιαφέροντος και ανταγωνισμού ανατολικότερα. Με απλά λόγια το ανατολικότερα είναι η ημετέρα Μεσόγειος και Μέση Ανατολή. Την ώρα που ο Σιμόν Πέρες δήλωνε στο Παγκόσμιο Φόρουμ ότι όλοι φίλοι είμαστε και ζήταγε να γεφυρωθούν τα ρήγματα μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ασίας, χοντραίνοντας το παιχνίδι της ολοκληρωτικής ισοπέδωσης γεωστρατηγικά και πάνω από όλα οικονομικά, ανοίγουμε σαμπάνιες για τον εκλεκτό της Ρώμης υποψήφιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Τσίπρα.
Και μέσα στον χαμό να έχεις και τον Τζουμάκα.
Αν υπήρχε σε ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας η νύφη Ελλάδα να χορεύει στα βήματα που έπρεπε τότε τα αυτιά της θα ήταν σωστό να τα είχε προς το Νταβός αυτές τις ημέρες και όχι προς τα εκεί που θέλουν να τα στρέψουν οι καλαμπόρτσηδες οργανοπαίχτες της εγχώριας πολιτικής κατανάλωσης. Θα χόρευε και τότε, αλλά τουλάχιστον θα ήξερε από που της έρχεται το τελειωτικό χτύπημα και όχι να αναλώνεται στα πόσα νοικοκυριά χρωστάνε με το ζόρι.
Δεν είναι στραβός ο γιαλός ούτε εμείς αρμενίζουμε στραβά. Απλά ο γιαλός είναι εκεί που ήταν πάντα, στο Νταβός. Εμάς μάς έβαλαν να αλληθωρίζουμε σε σωτηρίες και σωτήρες που στο Νταβός τους έχουν να καθαρίζουν τις τουαλέτες.
Και μέσα στον χαμό να έχεις και τον ψηφοφόρο του Τζουμάκα.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου