Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ - Ο ΓΚΙΟΥΛΕΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Ο γνωστός χρηματοδότης μουσουλμανικών παραστρατιωτικών ομάδων στη Βοσνία, αλλά και του UCK, ο Γκιουλέν, δημιουργεί μία νέα βόμβα στην ελληνική Θράκη... 

http://www.elkeda.gr/images/stories/fethullah_gulen.jpg

Ακατανόητη η «ανοχή» των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι σε έναν «καθαρό» εθνικό κίνδυνο. Είναι ο ισχυρότερος εχθρός....
του Ταγίπ Ερντογάν. Είναι ο άνθρωπος που ανέδειξε και στήριξε τον Ερντογάν. Είναι ο άνθρωπος που μετά από μία δεκαετή πορεία οικονομικής και κοινωνικής εκτόξευσης της Τουρκίας οδηγεί τη χώρα στον διχασμό, αξιοποιώντας τα σκάνδαλα των υπουργών και της οικογένειας του Ερντογάν. Από το σπίτι του στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ο «πατερούλης» του παντουρκισμού, ιμάμης Φετουλάχ Γκιουλέν, επιχειρεί συστηματικά την τελευταία δεκαετία κι ένα ακόμη «μπάσιμο».

Πρόκειται για το μυστικό σχέδιο πολιτικής άλωσης της Θράκης, μέσω των περίφημων θρησκευτικών φροντιστηρίων των «Νουρτζού», που έχουν κατακλύσει τον μουσουλμανικό κόσμο και ως πέμπτη φάλαγγα επιδιώκουν να μεταφέρουν παντού το μήνυμα του παντουρκισμού. Ταυτόχρονα, με έντυπά του, ο Γκιουλέν καλλιεργεί ένα «πολυπολιτισμικό κλίμα» για τη Θεσσαλονίκη, ζητώντας την τοποθέτησή της στο κέντρο του ισλαμικού κόσμου. Μπλεγμένος με χρηματοδότηση μουσουλμανικών παραστρατιωτικών ομάδων στον πόλεμο της Βοσνίας, καταγγελθείς για αφανή ρόλο στη χρηματοδότηση των Αλβανών μουσουλμάνων του Κοσόβου, αλλά και της μειονότητας των Βούλγαρων μουσουλμάνων, ο Φετουλάχ Γκιουλέν ξεκίνησε και τον σχηματισμό του ελληνικού δικτύου στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μέσα από ένα δίκτυο βασισμένο σε άδηλους πόρους και με βάση τον φιλοτουρκικό πυρήνα της μουσουλμανικής μειονότητας, δημιούργησε ερείσματα στη Ροδόπη, την Ξάνθη, την Θεσσαλλονίκη, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Ελλάδα(!). Ήδη, υπόψιν των ελληνικών αρχών βρίσκονται καταγγελίες ότι στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών «Ελίτ» της Κομοτηνής, μουσουλμάνοι της μειονότητας έχουν κρυφή πρόσβαση στις εθνικιστικές – θρησκευτικές διδαχές του ιμάμη, την ίδια ώρα που σε όλη τη χώρα λειτουργούν περί τα πέντε βιβλιοπωλεία του και περισσότερα από τρία ανάλογα μυστικά «ιδρύματα – φροντιστήρια».

Πηγές αναφέρουν ότι τα φροντιστήρια των «Νουρτζού», τα οποία η επιθετική τουρκική πολιτική θεωρεί κρίσιμα λόγω των «γκρίζων» ζωνών, έχουν εξαπλωθεί και στα Δωδεκάνησα. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, το δίκτυο Γκιουλέν δεν αρκείται στην βιτρίνα των φροντιστηρίων «Ελίτ», αλλά λειτουργεί παράνομα μαθήματα που γίνονται σε διαμερίσματα και μονοκατοικίες της Κομοτηνής.

Στη Θράκη, τα πρώτα δύο σχολεία του Γκιουλέν είναι γνωστά από το 2006. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν προσπάθεια ανέγερσης εκ μέρους του Γκιουλέν και ενός μοντέρνου κτιρίου σε ακίνητο της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας, στο κέντρο της Κομοτηνής, αλλά και περίεργο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η οργάνωση για ιστορικό χώρο πέριξ του Μοναστηρακίου στην Αθήνα, για τον οποίο μάλιστα είχε μιλήσει και ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Ελλάδα.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ο υπ’ αριθμόν ένα προπαγανδιστής του παντουρκισμού, του ιδεολογήματος που αποτελεί την κινητήριο δύναμη της κυβέρνησης Ερντογάν. Αυτό το δόγμα επιδιώκει την επανασύσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας μέσα από τη δημιουργία ανθρώπινων δικτύων στις περιοχές όπου έφθασαν οι στρατιωτικές δυνάμεις του Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς. Στη Ρωσία, οι αρχές έκλεισαν όλα του τα σχολεία. Στην Ολλανδία, με το έντονο μουσουλμανικό στοιχείο, βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον ρόλο των «φροντιστηρίων» του. Στο Ουζμπεκιστάν θεωρείται προδότης, ενώ βρίσκεται στο στόχαστρο των μυστικών υπηρεσιών όλων των παρακαυκασίων δημοκρατιών. Μόνο στην Ελλάδα ο διαβόητος Γκιουλέν εδώ και δέκα χρόνια ασκεί τις παράνομες και «περίεργες» δραστηριότητές του, σχεδόν ανενόχλητος.

Ο Γκιουλέν διατηρεί περισσότερα από 1.000 σχολεία σε 130 χώρες, με περίπου 140 στις ΗΠΑ. Σε έγγραφα του Wikileaks θεωρείται ως ιδιαίτερα επικίνδυνος. Τα ιδιωτικά σχολεία και τα φροντιστήριά του φέρουν πάντα τοπικά ονόματα, όπως «Ελίτ», «Science Academy», «Noble», «Dove Academy», για να μην κινούν υποψίες. Ενδεικτικό των κεκαλυμμένων σκοπών της δράσης του κινήματος είναι ότι, σύμφωνα με τους «Financial Times», οι οπαδοί του αποκαλούνται «ισλαμικοί ιησουίτες». Τις ανά τον πλανήτη παράνομες δραστηριότητές του καλύπτουν συχνά μεγάλες τουρκικές πολυεθνικές, όπως η αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Τασκένδη «Turkuaz», η «Tukson» κ.α.

Αν δεν κανείς τις δραστηριότητες των «Νουρτζού» γύρω και μέσα από τα ελληνικά σύνορα, δεν θα νιώσει ασφαλής. Η κεμαλική εφημερίδα “Aydinlik» αποκάλυψε το καλοκαίρι ότι ο Γκιουλέν είναι ο μεγάλος «σπόνσορας» του UCK και πως με τουρκικά κεφάλαια στήθηκε το τεράστιο δίκτυο των Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών στη Βαλκανική. Ένας πρώην πράκτορας της αμερικανικής NSA ονόματι Wayne Madsen, μίλησε για όλα αυτά, γεγονός που προκάλεσε σάλο στην Τουρκία (και θα έπρεπε να κάνει να συνέλθουν οι Έλληνες πολιτικοί, που δείχνουν μία –αν μη τι άλλο- παράξενη «ανοχή» στις δραστηριότητες του Γκιουλέν στην Ελλάδα, για τις οποίες είναι πλήρως ενημερωμένοι από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες).

Μία ματιά στο δίκτυο του Γκιουλέν στα Βαλκάνια πείθει για το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει σύντομα η Ελλάδα: Το ίδρυμα Γκιουλέν διατηρεί στην Αλβανία ένα πανεπιστήμιο και δέκα σχολεία, στο Κόσοβο δύο σχολεία, στη Βουλγαρία σχολεία, μορφωτικά κέντρα, οικοτροφείο και φροντιστήριο ξένων γλωσσών, στα Σκόπια τέσσερα σχολεία, ενώ στη Βοσνία ετοιμάζεται να ιδρύσει πανεπιστήμιο. Στην Ελλάδα, χρηματοδοτεί μουσουλμάνους φοιτητές, που φοιτούν σε διάφορες πόλεις ολόκληρης της ελληνικής Επικράτειας.

Όποιοι δεν μπορούν να καταλάβουν πως η ύπαρξη, η λειτουργία και η επέκταση του δικτύου Γκιουλέν εντός της Ελλάδας, είναι ένας εν δυνάμει «εκρηκτικός μηχανισμός», ικανός να δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα και –ενδεχομένως- «εκρήξεις» ακόμη και σε ομάδες λαθρομεταναστών στις οποίες έχει ήδη αποκτήσει επιρροή, καλά θα κάνουν να αναθεωρήσουν άμεσα τις «εντυπώσεις» τους για το «θρησκευτικό», «παιδαγωγικό» και «κοινωνικό» έργο του ιμάμη, που έχει επικηρυχθεί ακόμη και σε χώρες με πολύ αυξημένο μουσουλμανικό πληθυσμό.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου