Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ποια αναδρομική... διόρθωση, με ενδεχόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τρέμουν στο υπουργείο Οικονομικών... 

Νέα «χαστούκια» από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ως προς την άσκηση της δημοσιονομικής της πολιτικής περιμένει, προσεχώς, η κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, στο υπουργείο Οικονομικών φτάνουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι...
μετά την υπόθεση των ένστολων, που είχε τη γνωστή κατάληξη για το Δημόσιο και την ιστορία των πανεπιστημιακών, που έχουν προσφύγει ζητώντας ανάλογη μεταχείριση, η δυσκολότερη υπόθεση για το ...εθνικό θησαυροφυλάκιο θα είναι εκείνη που αφορά στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ ασχολείται και με το συγκεκριμένο ζήτημα, με μάλλον όχι και τόσο θετική νομολογία για τα συμφέροντα του δημοσίου. Αυτό, πρακτικά, συνεπάγεται ότι οι πιθανότητες να κηρυχθούν οι περικοπές που έχουν γίνει στα ποσά που προβλέπονταν παράνομες, είναι ιδιαιτέρως αυξημένες. Και στο υπουργείο Οικονομικών τρέμουν και μόνο στην ιδέα ότι θα κληθούν να καλύψουν - αναδρομικά - μια τέτοια «διόρθωση».

Οι πληροφορίες μάλιστα επιμένουν ότι το ΣτΕ δεν θα αργήσει να βγάλει απόφαση αναφορικά και με το συγκεκριμένο ζήτημα, καθιστώντας έτσι την άσκηση δημοσιονομικής πολιτικής άλυτο γρίφο. Γιατί αν τα 500 εκατ ευρώ για τους ένστολους είναι δύσκολο να βρεθούν, τα λεφτά που θα απαιτηθούν για τα εφάπαξ θα είναι ...ασύλληπτα.


Το ερώτημα το δικό μας προς τους ανώτατους δικαστές είναι το εξής:
Αν αυτές οι αποφάσεις της κυβέρνησης κρίνονται παράνομες (και σωστά), αυτό γίνετια διότι η κυβέρνηση αυθαίρετα και παράνομα υπεξαίρεσε εισφορές των εργαζομένων που έχουν καταβληθεί. Επομένως η ακύρωση αυτών των παράνομων αποφάσεων, πρέπει να συνοδεύεται οπωσδήποτε με ρητή απαγόρευση αναζήτησης οποιοδήποτε "ισοδύναμου" διότι σε διαφορετική περίπτωση νομιμοποιείται η παρανομία.

Δίνεται δηλαδή άφεση αμαρτιών για το πλιάτσικο, και καλείται ολόκληρη η κοινωνία να ξαναπληρώσει για την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων
"ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου