Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η ΚΑΤΟΧΗ ΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ - ΜΠΛΟΚΟ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ

Στο εφιαλτικό πλέγμα νόμων, νομοθετημάτων, εγκυκλίων και λοιπών ρυθμίσεων που εγκαινίασε η συμμορία του Καστελόριζου, και συνεχίζεται με την ίδια μανία από αυτούς που τη διαδέχτηκαν, έρχεται να προστεθεί μια ακόμη απόφαση - πρόκληση για το Σύνταγμα και για τη μέση οικογένεια...

Μπλόκο βάζει η εφορία στις μεταβιβάσεις ακινήτων με γονικές παροχές ή δωρεές σε όσους φορολογουμένους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Ταυτόχρονα η εφορία θα κάνει ελέγχους σε βάθος μιας πενταετίας και...
στην περίπτωση που ο φορολογούμενος δεν έχει κάνει μια έστω δήλωση θα μπαίνει τέλος στην μεταβίβαση. 

Έτσι τώρα για να γίνει μια απλή μεταβίβαση με γονική παροχή ή δωρεά εάν ο φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμη οφειλή η διαδικασία κατάρτισης του μεταβιβαστικού συμβολαίου δεν μπορεί να προχωρήσει, αν προηγουμένως ο ενδιαφερόμενος δεν βάλει υποθήκη είτε το ίδιο το μεταβιβαζόμενο ακίνητο είτε κάποιο άλλο ακίνητο περιουσιακό στοιχείο του. Επειδή στις γονικές παροχές δεν υπάρχει τίμημα, η εφορία απαιτεί την υποθήκευση ακίνητης περιουσίας (είτε του μεταβιβαζόμενου ακινήτου είτε άλλου εφόσον υπάρχει) προκειμένου να χορηγήσει φορολογική ενημερότητα για να προχωρήσει η διαδικασία της μεταβίβασης.
Επιπλέον, με τις νέες ρυθμίσεις που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2014 ο φορολογούμενος που θέλει να μεταβιβάσει με γονική παροχή ή δωρεά την ακίνητη περιουσία του δεν θα μπορεί να πραγματοποιήσει την μεταβίβαση, αν διαπιστωθεί από την εφορία ότι κατά την τελευταία πενταετία δεν υπέβαλε μία ή περισσότερες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ή ακινήτων ή άλλες δηλώσεις για τις οποίες ήταν υπόχρεος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου