Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΛΟΥΤΡΟ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Σε τζιχαντιστική ιστοσελίδα αναρτήθηκε την Κυριακή βίντεο όπου δυο νεαροί άνδρες - εκτιμάται ότι ήταν βομβιστές αυτοκτονίας - μιλούν για τις επιθέσεις στο Βόλγκοκραντ στην Ρωσία... 

«Έχουμε ετοιμάσει ένα δώρο για εσάς και όλους τους τουρίστες που θα έρθουν. Εάν φιλοξενήσετε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα πάρετε ένα δώρο από εμάς για το μουσουλμανικό αίμα που έχει χυθεί» αναφέρουν στο βίντεο, απειλώντας έτσι για νέο κύκλο επιθέσεων ενόψει των Χειμερινών Αγώνων του Σότσι. Στο βίντεο, οι άνδρες ντυμένοι στα μαύρα στέκονται...
μπροστά σε ένα μαύρο πανό με θρησκευτικό περιεχόμενο, ένα μοτίβο που συνδέεται με τους εξτρεμιστές τις Αλ Κάιντα.
Υπενθυμίζεται ότι οι επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο μήνα στο Βόλγκογκραντ είχαν στόχο έναν σιδηροδρομικό σταθμό και ένα τρόλεϊ και στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 30 ανθρώπους.

Η νέα ανάληψη ευθύνης ήρθε την ίδια ημέρα που ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε ότι οι επισκέπτες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, που θα ξεκινήσουν σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες, θα είναι ασφαλείς.
«Θα προσπαθήσουμε να σας βεβαιώσουμε πως τα μέτρα ασφαλείας δεν θα είναι ενοχλητικά ή πολύ εμφανή, έτσι ώστε να μην γίνουν αισθητά από τους αθλητές, τους επισκέπτες ή τους δημοσιογράφους που θα παρεβρεθούν στους Αγώνες» δήλωσε ο Πούτιν. «Την ίδια όμως στιγμή, εμείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε ότι η ασφάλεια θα είναι αποτελεσματική». Σημειώνεται ότι η Ρωσία είχε δεσμευτεί για την ασφάλεια των αγώνων στον ΟΗΕ. 

«Η ασφάλεια θα εξασφαλιστεί από περίπου 40.000 αστυνομικούς και υπαλλήλους ειδικών υπηρεσιών» πρόσθεσε. «Φυσικά, θα βασιστούμε στην εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια παρόμοιων εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλες περιοχές και χώρες του κόσμου. Αυτό σημαίνει ότι θα προστατεύσουμε τον αέρα, το θαλάσσιο χώρο αλλά και τα βουνά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου