Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ελληνικό δημόσιο χρέος, η σύγχρονη Λερναία Ύδρα

Πριν λίγες μέρες, έσκασε μια οικονομική βόμβα στην πολύπαθη ΕΡΤ. Στην εκπομπή «ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ» της 24/2/2017, ένας δημοσιογράφος αποκάλυψε τα στοιχεία μιας απόρρητης έκθεσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του. Αυτά που γράφει η έκθεση, είναι χαστούκι σε όλους αυτούς που υπερασπίζονται τα μνημόνια και τους «θεσμούς» και την ευρωπαϊκή μας προοπτική...
Ελληνικό δημόσιο χρέος, η σύγχρονη Λερναία Ύδρα
του ΜΙΧΑΛΗ ΑΡΙΔΑ
Αποκάλυψη πρώτη. Διαβάστε και φρίξτε. Το συνολικό χρέος των χωρών της «Ευρώπης», αγγίζει τα 21 τρισεκατομμύρια ευρώ. Μπορείτε να το αναλογιστείτε; 21 τρις χρέος. Καλά πάει η Ευρώπη μας. Με χρυσά κουτάλια δεν θα τρώγαμε όλοι οι ευρωπαίοι; Νάτα.
Αν προσθέσουμε ότι η Κίνα χρωστάει κάπου 10 τρις δολάρια, οι ΗΠΑ χρωστούν σχεδόν 20 τρις δολάρια και το Ηνωμένο Βασίλειο χρωστάει πάνω από...
2 τρις δολάρια, πρέπει να αναρωτηθούμε κάτι: που στο διάολο χρωστούν αυτές οι κυρίαρχες οικονομικά χώρες, αυτά τα τεράστια ποσά; Στους αρειανούς; Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα που θα κάνουμε σύντομα.
Εδώ, θα εστιάσω στο ότι δεν είμαστε εμείς που τα φάγαμε στα μπουζούκια και στις ψεύτικες συντάξεις, αλλά όλη η Ευρώπη χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά της. Ή μεγαλουργούν τα σκυλάδικα στο Παρίσι και στη Βιέννη ή κάτι άλλο συμβαίνει.
Αποκάλυψη δεύτερη: ένα grexit θα κοστίσει 1,5 τρις ευρώ στο ευρωπαϊκό σύστημα. Ποιο είναι το ευρωπαϊκό σύστημα; Οι λαοί; Όχι, αν έχουν λίγο μυαλό στο κεφάλι τους. Το αεριτζίδικο τραπεζικό σύστημα είναι αυτό που θα πάθει τη ζημιά. Και φυσικά θα προσπαθήσει να το φορτώσει στους λαούς, όπως γίνεται τώρα με την Ελλάδα. Γι’ αυτό λέω, πως αν έχουν λίγο μυαλό στο κεφάλι τους οι λαοί, δεν θα αναλάβουν ούτε ένα ευρώ από αυτό το κόστος.

Καταλαβαίνετε τώρα, γιατί σκίζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ, να μας πείσουν ότι αν βγούμε από το ευρώ, θα ανοίξει η γη και θα αναβλύζει λάβα μέσα στις πλατείες; Γιατί συνεχώς βλέπουμε εκθέσεις τραπεζιτών και «καθηγητών», που λένε ότι αν πάμε σε δικό μας νόμισμα, θα μας την πέσουν ανηλεή εξωγήινα ζόμπι, ενώ τεράστια τσουνάμι θα καταπνίξουν τα Ιμαλάια; Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά, πως αν οι λαοί αποφασίσουν να βγουν από τη φυλακή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ζουρλομανδύα του ευρώ, οι μόνοι που θα έχουν να χάσουν τρελά, είναι οι τζογαδόροι τραπεζίτες και τα απανταχού τσιράκια τους.
Αποκάλυψη τρίτη (και… καλύτερη): αν μείνουν τα πράγματα όπως έχουν και το χρέος όπως έχει, μέχρι το 2030 θα έχουμε πληρώσει 322 δισεκατομμύρια ευρώ (εκ των οποίων τα 160 δις θα είναι τόκοι). Το φοβερό και τρομερό είναι η παρακάτω αριθμητική. Αυτή τη στιγμή χρωστάμε 325 δις ευρώ και μέχρι το 2030 θα έχουμε αποπληρώσει 322 δις ευρώ. Άρα, πόσα θα πρέπει να χρωστάμε; 325-322= 3 δις ευρώ, θα απαντήσει ο αφελής και άσχετος από αγορές και ευρωπαϊκή αγκαλιά. Καθίστε κάπου, μην είστε όρθιοι. Σύμφωνα με την έκθεση, το χρέος τότε, θα είναι 325-322=300. Μόνο 300 δις ακόμα!!!
Αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα, για να καταλάβετε πως αυξάνουν τα κρατικά χρέη αενάως και δε μειώνονται ποτέ, κρατώντας αιχμάλωτους τους λαούς Επίσης, μπορείτε να καταλάβετε πως έφτασε το χρέος μας εκεί που είναι. Η Λερναία Ύδρα ήταν ένα μικρό γατάκι μπροστά στο χρέος μας, που όσο το πληρώνεις, τόσο αυξάνεται…
Τι; Πως είπατε; Σαστίσατε; Δεν πειράζει. Ευρώπη είναι αυτή. Τα ευρωπαϊκά βρακιά, θέλουν ευρωπαϊκούς πισινούς. Και μην ξεχνάμε. Δεν είμαστε μπαταχτσήδες εμείς. Είμαστε large καλοπληρωτάδες, ενός χρέους που δε μάθαμε ποτέ τι είναι, πότε το δανειστήκαμε, σε ποιον χρωστάμε, γιατί χρωστάμε. Αυτές είναι μικρές και ασήμαντες λεπτομέρειες. Το ζητούμενο είναι ότι χρωστάμε και πρέπει να πληρώνουμε με αίμα στους αιώνας των αιώνων αμήν.
Και τι έγινε, αν χάνουμε συνανθρώπους μας, δεν έχουμε γεννήσεις και μειώνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας; Και τι έγινε που θερίζουν οι αρρώστιες και η κατάθλιψη; Και τι έγινε που κινδυνεύει η Πατρίδα μας να χάσει εδάφη και ακόμα χειρότερα να διαμελισθεί; Και αν φεύγουν τα παιδιά μας και μετατρεπόμαστε σε χώρα γερόντων; Ποιος νοιάζεται; Το παράλληλο πρόγραμμα και η συμφωνία αλήθειας να είναι καλά.
Για να προλάβω τους καλοθελητάδες, που θα μου πουν ότι η λύση είναι η ελάφρυνση χρέους. Ωραία. Πέστε ότι τα 325 δις χρέους, γίνονται 200 δις. Θα έχουμε πληρώσει κάμποσα δις και θα χρωστάμε κι άλλα πολλά. Και λοιπόν; Πόσα υπολογίζουν αυτοί οι φωστήρες, ότι μπορεί να αποπληρώσει ο Ελληνικός λαός σήμερα και στα επόμενα χρόνια; 200 δις; 100 δις; Ούτε για αστείο. Ο βασανισμένος Έλληνας δε μπορεί να αποπληρώσει κανένα χρέος, όσα δις κι αν το κάνουν (αν το κάνουν). Εδώ δε μπορεί να έχει τα απαραίτητα για την επιβίωση της οικογένειας, θα μπορεί να πληρώνει δις σε χρέη, που σαν τη Λερναία Ύδρα, κόβεις ένα μέρος και γεννώνται δύο;
Ούτε η επιμήκυνση είναι η λύση. Θα πληρώνουμε τους τόκους βεβαίως (με νέα μέτρα εσαεί) και το χρέος θα παραμένει τεράστιο για να μας κρατάει αιχμάλωτους στο πέρασμα των χρόνων.
Μία είναι η λύση. Αρκεί να τη θελήσουμε. Ποια είναι αυτή; Η πρόταση του Ε.ΠΑ.Μ., η οποία προκύπτει από την ιστορική εμπειρία και την επιστήμη. Τι λέει αυτή η πρόταση;
Να χρησιμοποιήσουμε το διεθνές δίκαιο, το ευρωπαϊκό δίκαιο, το αγγλικό δίκαιο (που προβλέπει το ληστρικό χρέος και τη διαγραφή του), τα αλλεπάλληλα ψηφίσματα του ΟΗΕ, τα παρακάλια του ειδικού επιτετραμμένου του ΟΗΕ μέσα στην Ελληνική βουλή. Όλα αυτά, λένε το ίδιο πράγμα. Διαγράψτε μονομερώς το χρέος σας και προχωρήστε εμπρός. Τι από αυτά είδατε στις τηλεοράσεις, αλήθεια;
Έχουμε όλο το νομικό οπλοστάσιο για να μην αναγνωρίσουμε καν το χρέος, ως παράνομο, καταχρηστικό και ληστρικό.
Εδώ, τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί μας και οι καθηγητάδες μας μας λένε ότι δε γίνεται μονομερής διαγραφή χρέους. Ε λοιπόν, μας λένε ψέματα. Χοντρά ψέματα. Έχει γίνει πολλές φορές, τελευταία αυτή της Ισλανδίας. Καμία χώρα που διέγραψε χρέος δεν έπαθε τίποτα, κανείς δε μπορούσε να της κάνει τίποτα. Μόνο η άγνοια και ο φόβος είναι εμπόδια. Ας μάθουμε την αλήθεια και ας πάρουμε τις αποφάσεις μας, για να μη ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας την κόλαση που έρχεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου