Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

EuroWorking Group στη σκιά απειλών και προειδοποιήσεων - Δολοφονικές πολιτικές και επικύψεις βαφτίζονται "εποικοδομητική συζήτηση"

Μέσα σε εκρηκτικό κλίμα για την Ελλάδα συνεδριάζει σήμερα το EuroWorking Group στις Βρυξέλλες με όλες τις ενδείξεις να συνηγορούν ότι δεν πρόκειται να προκύψει κάτι θετικό από αυτό για την Ελληνική κοινωνία...

Φωτογραφία αρχείου από  συνεδρίαση του EuroWorkingGroup. Φωτογραφία EPA,  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι δηλώσεις που έγιναν χθες από ξένους αξιωματούχους για την ελληνική οικονομία είναι ενδεικτικές της έντασης που...
επικρατεί και της κρισιμότητας της κατάστασης, γράφει ο Θανάσης Κουκάκης στην ιστοσελίδα CNN GREECE. 

Αρχικά ο  επικεφαλής του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο Κοινοβούλιο της χώρας του ανέφερε πως αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει ή αποσύρει τη συμμετοχή του από το ελληνικό πρόγραμμα η ολλανδική στήριξη θα τερματιστεί. 

Λίγες ώρες μετά η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ επανέλαβε τη θέση του Ταμείου πως οι μεταρρυθμίσεις είναι απολύτως αναγκαίες στην Ελλάδα και πως η χώρα πρέπει να διευρύνει τη φορολογική της βάση και να βελτιώσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού της συστήματος. 

Ακολούθησε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ξεκαθάρισε πως εάν η Ελλάδα δεν δρομολογήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, δεν θα μπορέσει να μείνει στην ευρωζώνη. Μάλιστα, ο ίδιος επανέφερε με έμμεσο τρόπο την πρόταση η Ελλάδα να εξέλθει από το ευρώ και να λάβει ελάφρυνση χρέους. 


Σημειώνεται πως το Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου είχε προτρέψει τους θεσμούς και τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν να εμπλέκονται ενεργά σε «εποικοδομητικές» συζητήσεις για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων, με σκοπό την γρήγορη επιστροφή των κλιμακίων στην Αθήνα και την επίτευξη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο όσο το δυνατόν συντομότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου