Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Συναγερμός στην Ελλάδα - Τούρκοι Αξιωματικοί συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη

Ένα νεο θρίλερ με ανυπολόγιστες συνέπειες είναι σε εξέλιξη από τις 15 Φεβρουαρίου στην Αλεξανδρούπολη. Πρωταγωνιστές δυο τούρκοι μέλη της ομάδας θανάτου που είχε αναλάβει το βράδυ του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου να δολοφονήσει τον τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν...

Συναγερμός στην Ελλάδα - Συνελήφθησαν δυο τούρκοι μέλη της ομάδας θανάτου που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει τον Ερντογάν!

Η συγκεκριμένη ομάδα θανάτου αποκαλείται "Μπορντό Μπερελί" και συνελήφθησαν μαζί με αλγερινό διακινητή και κρατούνται στο ΑΤ Ορεστιάδας.


Όλα έγιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στις 15/02. Οι δυο τούρκοι αξιωματικοί φέρονται να προκάλεσαν την σύλληψή τους όπως και...
αυτή του αλγερινού διακινητή. Μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας και λίγο αργότερα κατέθεσαν αίτημα ασύλου. Το αίτημα ασύλου το κατέθεσαν μέσω δικηγόρου της περιοχής, ο οποίος έχει αναλάβει και την υπόθεση τους. Μάλιστα, για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει ενημερωθεί και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το Μέγαρο Μαξίμου. 


Το θέμα είναι πολύ σοβαρό ιδιαίτερα σε μια περίοδο που οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι πολύ τεταμένες με την Τουρκία να προκαλεί συνεχώς στο Αιγαίο και να απαιτεί την έκδοση των 8 τούρκων αξιωματικών που είχαν συλληφθεί στην Ελλάδα λίγο μετά το πραξικόπημα και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης για το αντίθετο! Ποιοί είναι οι Μπορντό Μπερελί Οι Μπορντό Μπερελί είναι ένα επίλεκτο σώμα ειδικών δυνάμεων της Τουρκίας. Οι άντρες που επιλέγονται είναι αξιωματικοί που υπηρετούν εθελοντικά στο στρατό, ειδικά εκπαιδευμένοι έπειτα από προετοιμασία τεσσάρων ετών. 

Οι Μπορντό Μπερελί λαμβάνουν εντολές κατευθείαν και μόνο από το Γενικό Επιτελείο της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου