Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Μαζεύει πτώματα ο Ερντογάν στην Αλ Μπαμπ – Και νέες απώλειες των Τούρκων

Οι συνολικές απώλειες σε νεκρούς του τουρκικού στρατού εισβολής μέχρι στιγμής είναι 72 άνδρες. Αυτές είναι οι επίσημες που παραδέχονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις...

Μαζεύει πτώματα ο Ερντογάν στην Αλ Μπαμπ – Και νέες απώλειες των Τούρκων

Οι απώλειες αυτές είναι οι επίσημες που έδωσε ο τουρκικός στρατός, διότι οι τζιχαντιστές από την πλευρά τους μιλάνε για πολλούς περισσότερους.
Οι Τούρκοι και οι φιλότουρκοι μισθοφόροι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) επιχειρούν από κοινού στα...
πλαίσια της Ασπίδας του Ευφράτη, όπως ονομάζεται η τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία, δυτικά του ποταμού Ευφράτη, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού.

Πολλοί από τους φιλότουρκους μισθοφόρους είναι Τουρκμένοι (τουρκική φυλή της Συρίας) της Ταξιαρχίας Σουλτάνος Μουράντ.

Συνολικά 8.000 Τούρκοι στρατιώτες, των ειδικών δυνάμεων και 5.000 περίπου μισθοφόροι του FSA, δηλαδή συνολικά μια δύναμη μεραρχίας, προσπαθούν να καταλάβουν την Αλ Μπαμπ που την κρατάνε όχι περισσότεροι από 500 τζιχαντιστές.

Την ίδια ώρα ο συριακός στρατός έχει φτάσει στο 1 χλμ νότια της Αλ Μπαμπ και διεκδικεί να απελευθερώσει την πόλη εκείνος ώστε να μην πέσει στα χέρια των Τούρκων.

Το Σάββατο έγινε γνωστό ότι ο συριακός στρατός συμμάχησε με τους Κούρδους της Συρίας για να αντιμετωπίσουν από κοινού την τουρκική εισβολή, εάν ο Ερντογάν επιμείνει να προελάσει νοτιότερα στο συριακό έδαφος.

Οι συνολικές απώλειες σε νεκρούς του τουρκικού στρατού εισβολής μέχρι στιγμής είναι 72 άνδρες. Αυτές είναι οι επίσημες που παραδέχονται οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου