Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου ζητά άμεσα δημιουργία στρατού

Ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, δήλωσε χθες το βράδυ ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ότι η Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου θα πρέπει να αποφασίσει σχετικά με τη θέσπιση του «Στρατού του Κοσσυφοπεδίου»...


Ο Θάτσι, ο οποίος επισκέπτεται  στις Βρυξέλλες, σε συνέντευξή του στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Κοσσυφοπεδίου «RTK1» ζητά την... άμεση συνέλευση του Κοινοβουλίου  του Κοσσσυφοπεδίου για τη θέσπιση «Ενόπλων Δυνάμεων του Κοσσυφοπεδίου», όπως δημοσιεύει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.


Η αλβανική  'Express' του Κοσσυφοπεδίου αναφέρει τις δηλώσεις Ντάτσιτς- η δημιουργία στρατού Κοσσυφοπεδίου θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή

Από το Κοσσυφοπέδιο,  η αλβανική Gazeta Express,  αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, αντέδρασε σε αυτήν τη δήλωση, αναφέροντας ότι η δημιουργία στρατού στο Κοσσυφοπέδιο θα φέρει αστάθεια στην περιοχή.

Η εφημερίδα του Κοσόβου αναφέρει: «ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, δήλωσε στη σερβική ραδιοτηλεόραση ότι η Σερβία θα αγωνισθεί με όλα τα πολιτικά μέσα κατά της απόφασης για τη δημιουργία στρατού του Κοσσυφοπεδίου, γιατί αυτό «είναι μια απόφαση κατά της σταθερότητας στην περιοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου