Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Κέντρο προπαγάνδας για τα ξένα ΜΜΕ οργανώνει η Τουρκία

Κέντρο προπαγάνδας για το φακέλωμα των ξένων ΜΜΕ και την «αντιμετώπιση» των αρνητικών δημοσιευμάτων για το τουρκικό καθεστώς οργανώνει η τουρκική κυβέρνηση σε μια επιχείρηση στην οποία θα εμπλακεί η ΜΙΤ, το Γενικό Επιτελείο και όλο το βαθύ κράτος. Παράλληλα στήνεται μηχανισμός χάκερς οι οποίοι θα «αξιοποιηθούν» από την τουρκική κυβέρνηση...

Κέντρο προπαγάνδας για τα ξένα ΜΜΕ οργανώνει η Τουρκία

Οι κινήσεις αυτές δεν μπορεί να αφήνουν αδιάφορες την Ελλάδα καθώς πρόσφατα είχαμε την γνωστή υπόθεση της «επικήρυξης» Ελλήνων μειονοτικών επειδή η ιστοσελίδα τους που λειτουργεί στην Κομοτηνή, δεν...
«συνεμορφώθην προς τα υποδείξεις» του τουρκικού προξενείου, ενώ έχουν σημειωθεί προσπάθειες κυβερνοεπιθέσεων από τούρκους χάκερς σε ελληνικούς ιστότοπους.

Το Κέντρο θα λειτουργεί υπό την ομπρέλα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών με εξειδικευμένο προσωπικό από το Υπουργείο Άμυνας, την ΜΙΤ, το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) και θα αναλάβει την ανάλυση των ειδήσεων που δημοσιεύονται η εκπέμπονται στο εξωτερικό ώστε να αντιμετωπίσει την «αντικυβερνητική προπαγάνδα».

Το Κέντρο σύμφωνα με τον νόμο που κατατέθηκε από το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ θα εχει την ονομασία Κέντρο για την Ανάλυση και Αντιμετώπιση της Ενημέρωσης και θα εχει επίσης αποστολή την αντιμετώπιση της «ξένης προπαγάνδας και παραπληροφόρησης» εναντίον της τουρκικής κυβέρνησης , από τα ξένα ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο τις αποστολής του το Κέντρο θα συντονίζει όλους τους άλλους κρατικούς θεσμούς στην «μάχη της ενημέρωσης» εναντίον άλλων χωρών και απειλών που προέρχονται από αυτές .Ο μηχανισμός που θα δημιουργηθεί θα παρακολουθεί συστηματικά όλες τις ειδήσεις, τις αναλύσεις , τα στοιχεία και τις αναφορές ξένων ΜΜΕ, κυβερνήσεων, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, ΜΚΟ και Think Tanks και θα εισηγούνται στην τουρκική κυβέρνηση μέτρα αντιμετώπισης τους.

Πριν λίγες ημέρες η κρατική Διεύθυνση Επικοινωνιών και Ψηφιακών Τεχνολογιών (BTK) ανακοίνωσε ότι θα προσλάβει χάκερς για να εργασθούν σε τουρκικές δημόσιες υπηρεσίες και ήδη είχαν υποβληθεί 25 χιλιάδες αιτήσεις. Αν και οι υπεύθυνοι του προγράμματος δηλώνουν ότι όσοι προσληφθούν θα είναι «καθαροί χάκερς», για την αντιμετώπιση επιθέσεων σε κυβερνητικούς ισότοπους της Τουρκίας, εκτιμάται ότι επιχειρείται η συγκρότηση ενός πραγματικού στρατού χάκερς, που θα πραγματοποιούν κυβερνοεπιθεσεις τόσο σε ξένες μη φιλικές χώρες αλλά και σε ΜΜΕ που είναι αρνητικά διακείμενα στο καθεστώς Erdogan.

Την περασμένη εβδομάδα μια ομάδα τούρκων χάκερς με την επωνυμία TURKZ απείλησαν ότι θα εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον ελληνικών κυβερνητικών ιστοτόπων, σαν μια μορφή αντίδρασης για την μη έκδοση των οκτώ αξιωματικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου