Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Πτάνα εξουσία... Ο Φίλης "ξύπνησε" αλλά ζητάει πιο πολύ ΠΑΣΟΚ

Ρουκέτες κατά πάντων από τον Νίκο Φίλη -"Ο Τσίπρας λέει ότι δεν θα πάρουμε νέα μέτρα αλλά ξεχνάει ότι τον ακούει ο λαός" - Μπαρούφα αυτό που είπε ο Τσίπρας για τον ΔΟΛ - Πρέπει να τελειώσουμε με τους ΑΝΕΛ και να πάμε με το ΠΑΣΟΚ -"Που βρήκε τα λεφτά για τα εξοπλιστικά ο Καμμένος"; - Το δόγμα "εμείς είμαστε οι αμόλυντοι" τελείωσε...

Εμ-Φίλη-ος στον ΣΥΡΙΖΑ! Φίλης κατά Τσίπρα: Τι μπαρούφες είναι αυτές;

"Καμία αμφιβολία ότι ο εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι πολύ ισχυρός. Κάνουμε ότι μπορούμε θα πει κάποιος. Κάνουμε; Το αίμα που στάξαμε για το ασφαλιστικό ήταν αυτό και τελειώσαμε; Είχαμε πει στις 5 Δεκεμβρίου θα...

κλείσει η αξιολόγηση και θα φύγει ΔΝΤ. Σταθείτε ρε παιδιά. Δεν επιβεβαιώθηκε καμία εκτίμηση μας. Κάκιστοι οι αντίπαλοι αλλά εμείς μοιάζουμε να πηγαίνουμε αμέριμνοι" ανέφερε.


Πρόσθεσε πως "το "ούτε ένα ευρώ μέτρα" το είπε ο Αλέξης για να το ακούσει ο Σόιμπλε, αλλά το ακούν και οι Έλληνες. Επειδή λοιπόν μπορεί να συμβεί και να πάρουμε νέα μέτρα, θα μας το χρεώσουν οι αντίπαλοι", είπε και ανέφερε πως "δεν μπορεί η συμφωνία που θα έρθει να έχει νομιμοποίηση μόνο της κυβέρνησης".

Όπως είπε ο πρώην υπουργός, "μνημόνιο- αντιμνημόνιο δεν μπορεί να υπάρξει. Με τον Καμμένο κάναμε κυβέρνηση. Δεν έχει καμία νομιμοποιητική βάση αυτή η κυβέρνηση". Ο ίδιος είπε ότι "τώρα πια το δόγμα οι αμόλυντοι εμείς και οι μολυσμένοι οι άλλοι, τελείωσε".

Μάλιστα, τα "έβαλε" και με τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο, λέγοντας χαρακτηριστικά: "πώς είναι δυνατόν να καταπίνουμε την κάμηλο; Ο Καμμένος είπε για εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δισ. ευρώ. Πώς θα ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό πού συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;"

Ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι ο φυσικός σύμμαχος του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση είναι το ΠΑΣΟΚ και ότι θα πρέπει να αναζητηθεί συμμαχία σε αυτό το χώρο. "Ο συγγενέστερος σύμμαχός μας -έστω και αν βρωμάει- είναι το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να κάνουμε άνοιγμα προγραμματικό. Δεν είναι δυνατόν να απορρίπτουμε την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για τον ΔΟΛ".

"Αμετάκλητη απόφαση ενός μονομελούς δικαστηρίου απαντήσαμε, Αυτή την μπαρούφα ποιος την είπε;" διερωτήθηκε. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως γνώριζε ότι πρόκειται για φράση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Φίλης είπε ότι μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης θα πρέπει να προχωρήσουμε σε μονομερείς κινήσεις σε υγεία, στις 100 δόσεις , στα ασφαλιστικά κλπ.

Έχει άλλο κομμάτι λαϊκού κόσμου που ακουμπάει πάνω μας και ένα κομμάτι ιδεολογικοκοινωνικοπολιτική αριστερά απ' έξω. Δηλαδή επιδεινώθηκε η ρωγμή του μνημονίου. Αν πηγαίνει προς τα πάνω μπορείς να το επουλώσεις. Αν πηγαίνει προς τα κάτω οδηγεί σε μετάλλαξη του κόμματος" τόνισε. "Στο θέμα των θρησκευτικών, το ακούτε και στην κοινωνία, δώσαμε ένα στίγμα υποχώρησης. Δεν λέω ότι υποχωρήσαμε. Και σε άλλα ζητήματα. Στα θέματα των αξιών είμαστε δεσμευμένοι να αφήσουμε κάτι πίσω μας φεύγοντας γιατί η τρόικα δεν μας εμποδίζει" είπε. 

Τότε ο Στέλιος Παππάς πετάχτηκε από τη θέση του στο κοινό και ανέφερε: "δεν φεύγουμε όμως"! "Σε δυο χρόνια. Σήμερα είναι Στέλιο μου, δεν είναι σε δυο χρόνια. τι θα κάνουμε. Έχει μεγάλη σημασία μένοντας ή φεύγοντας να έχεις αφήσει το αποτύπωμα σου και να είναι δύσκολο στον άλλον να ξεκολλήσει το αποτύπωμα" απάντησε ο κ. Φίλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου