Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Στο "στόχαστρο" της Τουρκίας ο Α/ΓΕΣ

Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί ξεπέρασε κάθε όριο πρόκλησης απειλώντας εκ νέου με εμπρηστικές δηλώσεις την Ελλάδα...




του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗ

Υποστήριξε επίσης ότι η Κύπρος είναι τουρκική, ενώ με θράσος έφτασε στο σημείο να αναφερθεί εναντίον του Αρχηγού ΓΕΣ, αναφορικά με την...
πρόσφατη επίσκεψη στην Οινούσσες.

Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί αναφερόμενος στην ένταση στο Αιγαίο είπε πως “αν οι Έλληνες θέλουν να ξαναπέσουν στην θάλασσα, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος”.

Ο “Γκρίζος Λύκος” Μπαχτσελί και απείλησε και για τα “κατεχόμενα” όπως τα αποκαλεί ελληνικά νησιά στο Αιγαίο εμπλέκοντας τον ίδιο τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή σε ένα παραλήρημα εθνικιστικού μίσους και παραλογισμού αναφέροντας τα εξής:

«Πήγε να αναπνεύσει στα νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή ο πρόσφατα διορισμένος αρχηγός του στρατού ξηράς της Ελλάδας. O Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών απειλεί. Η Ελλάδα πολιόρκησε με εχθρότητα τα νησιά και τις βραχονησίδες που δεν κατέκτησε στους Βαλκανικούς πολέμους και που δεν της δόθηκαν στην Λωζάνη. Πρέπει χωρίς όρους να δοθεί τέλος σε αυτή την κατοχή. Πρέπει να υπάρχει συμπεριφορά με βάση τους διεθνείς κανόνες».

Πρόκειται για ευθεία προσβολή όχι στον εκπρόσωπο αλλά στον ίδιο το θεσμό του Αρχηγού του Ελληνικού Στρατού που υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια ανοχής και του οφειλόμενου σεβασμού που πρέπει να αποδίδεται βάσει των διεθνών συνθηκών ενώ υπονομεύει σε εξαιρετικά επικίνδυνο βαθμό τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας. 

Για την Κύπρο ανέφερε: “Tο νησί είναι τουρκικό κι αν οι ελληνοκύπριοι θέλουν ένωση, να μεταναστεύσουν στην Αθήνα! Αν η "ελληνοκυπριακή διοίκηση" (Κυπριακή Δημοκρατία) θέλει ένωση να μεταναστεύσει στην Αθήνα. Οι Ε/κ να καταλάβουν καλά αυτό, ότι η Κύπρος είναι τουρκική, είναι πατρίδα των Τούρκων. Η ένωση είναι ένας μύθος φανταστικός και είναι κάτω από τα πόδια μας, είναι μίσος. Αν η "ε/κ διοίκηση" (όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία) θέλει σώνει και καλά να ενωθεί με την Ελλάδα πρέπει να εγκαταλείψει το νησί και να μεταναστεύσει στην Αθήνα και να μην επιστρέψει ποτέ πίσω. Ποιον πετάνε έξω από ποια πατρίδα; Αυτή τη γελοιότητα τη δέχεται ένας Τούρκος; Είναι παραμύθι το να είσαι ένα βήμα μπροστά στο Κυπριακό. Η Κύπρος είναι παρακαταθήκη στους ήρωες, δεν εγκαταλείπεται», ανέφερε.

Όπως σχολιάζουν ανώτατες πηγές στο υπουργείο Άμυνας, το σύνολο των εμπρηστικών αυτών δηλώσεων  περιφρονούν κατάφορα το διεθνές δίκαιο ακυρώνοντας την νομικά αναγνωρισμένη κρατική υπόσταση της Κύπρου με τον ηγέτη του κόμματος που έχει σχέσεις με τους «Γκρίζους Λύκους» να ονειρεύεται ευθέως την επανάληψη όσων έγιναν στη Σμύρνη το ’22 ..

Το αληθινό πρόσωπο της Τουρκίας φανερώνεται λοιπόν ξεδιάντροπα, και μαζί με αυτό διαφαίνεται ότι η ρητορική μίσους και επεκτατισμού, οδηγεί ενδεχομένως σε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις. 

Φυσικά υπάρχει άμεση επαγρύπνηση και ετοιμότητα από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά προετοιμασμένες για όλα τα ενδεχόμενα, καθώς φαίνεται ότι έχουμε μπροστά μας, μια κρίση η οποία βρίσκεται μεν επί της παρούσης σε επίπεδο φραστικών προκλήσεων, αλλά δεν αποκλείεται ανά πάσα στιγμή να εξελιχθεί με εκδήλωση ευθείας επιθετικής ενέργειας από την πλευρά της Άγκυρας.


on alert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου