Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Τώρα όλοι θέλουν ένα "ισχυρό" ΝΑΤΟ

O Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ειναι πλάι στο ΝΑΤΟ, ενώ, ταυτόχρονα, επανέλαβε την απαίτηση της κυβερνησης Τραμπ ότι οι συμμάχοι πρέπει να συνεισφέρουν το μερίδιο τους όσο αφορά τις αμυντικές δαπάνες...



Μιλώντας στην πρώτη του συνάντηση σε επίπεδο Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ο Μάτις δήλωσε οτι η συμμαχία αποτελεί...
"θεμελιώδες υπόβαθρο για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για όλη την διεθνή κοινότητα.”

Ωστόσο ο αμερικανός υπουργός Άμυνας και πρώην πεζοναύτης δήλωσε οτι: “Δεν μπορεί πλέον ο αμερικανός φορολογούμενος να επιβαρύνεται με δυσανάλογο μερίδιο τπου αφορά την άμυνα των δυτικών αξιών. Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να ενδιαφέρονται περισσότερο για την ασφάλεια των παιδιών σας από ότι εσείς”, τόνισε ο Μάτις.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείς θα αντιμετωπίσουν τις ευθύνες του, αλλά αν τα έθνη σας δεν θέλουν να δουν την Αμερική να μετριάζει την δέσμευση της στη Συμμαχία, τότε η κάθε μία από τις πρωτεύουσες σας πρέπει να δείξει την υποστήριξή για την κοινή μας άμυνα”.

Συγκεκριμένα, δήλωσε, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι “δεν θα είμαστε στο ίδιο σημείο που είμαστε σήμερα και στο τέλος του έτους”. 
"Πρέπει να υιοθετήσουμε ένα σχέδιο συμπεριλαμβανομένων και ημερομηνιών ορόσημο, για την σταθερή εκπλήρωση των δεσμέυσεων της Βαρσοβίας και της Ουαλίας".  

Νωρίτερα ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε οτι ένα ισχυρό ΝΑΤΟ είναι καλό για την Ευρώπη και ένα ισχυρό ΝΑΤΟ είναι καλό για τη Βόρεια Αμερική”. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου