Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Κρεσέντο εξαπάτησης... Αναρωτιέσαι ποιός θα είναι το θύμα???

Αγύρτες: Η μέχρι προ δυο ημερών υπεραισιόδοξη κυβέρνηση δηλώνει πως κρατά μικρό καλάθι τώρα που ο Ντάισενμπλουμ αρχίζει να τρέχει για το κλείσιμο της αξιολόγησης - Το λόγο προφανώς έχουν τώρα τα υπερεπείγοντα νομοσχέδια. Τη συνέχεια την ξέρεις...

Πρωτοβουλία Ντάισελμπλουμ για να κλείσει η αξιολόγηση – Χωρίς προσδοκίες επιβεβαιώνει η κυβέρνηση

Επιβεβαιώθηκαν από την Αθήνα, οι πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν και ήθελαν τον επικεφαλής του Eurogroup να αναλαμβάνει δράση, για...
το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση.


Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών φέρεται να έχει καλέσει τους εκπροσώπους των θεσμών, Έλληνες και Γερμανούς να συναντηθούν στο τέλος της εβδομάδας στις Βρυξέλλες ώστε να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει στις διαπραγματεύσεις.
Ο χρόνος άλλωστε πιέζει εκτός και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν την αποδοκιμασία των πολιτών τους για τη βοήθεια που παρέχουν στην Ελλάδα, μπροστά στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών πάντως έθεταν χαμηλά των πήχυ των προσδοκιών για την πρωτοβουλία του Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας πως “πολλοί παράγοντες σε πολλά επίπεδα παίρνουν πρωτοβουλίες αυτό το διάστημα για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επίτευξης συμφωνίας στη Β αξιολόγηση. Είναι νωρίς ακόμα να πούμε αν θα καρποφορήσουν”.
Άλλωστε το βράδυ της Δευτέρας, αναμένεται και η κομβικής σημασίας συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου θα παρουσιαστεί η έκθεση για την Ελλάδα που αναφέρεται με ανησυχία στο ελληνικό χρέος.

Η έκθεση έχει συνταχθεί από την ομάδα της Ντέλιας Βελκουλέσκου, ενώ έχει την έγκριση του Πολ Τόμσεν. Αξίζει να σημειωθεί πως η συνεδρίαση του ΔΝΤ, είναι η πρώτη επί προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, που δεν μοιάζει -ούτε ο ίδιος, ούτε οι συνεργάτες του- να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεδομένης μάλιστα της κόντρας ΗΠΑ και Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου