Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΓΑΣΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ

Μετά τα διλήμματα θα έρθουν και τα μέτρα... 

του ΚΩΣΤΑ ΓΥΦΤΟΔΗΜΟΥ

Ο ελληνικός λαός, ενόψει των ευρωεκλογών θα αποφασίσει «αν θέλει ή δε θέλει την ΕΕ». Τάδε έφη Αντώνης Σαμαράς. Το προεκλογικό δίλημμα «ναι ή όχι στην Ευρώπη», που επέλεξε να θέσει ο πρωθυπουργός κατά την επίσημη ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα, δεν επιφύλασσε καμία έκπληξη...

Ο νέος γύρος της κυβερνητικής τρομοκρατικής προπαγάνδας με στόχο τον εκφοβισμό του λαού, είναι παλαιάς κοπής. Το ίδιο σαθρό δίλημμα, εμπλουτισμένο με τις απειλές των ηγεσιών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ότι η «έξοδος από το ευρώ» θα φέρει και τη βιβλική καταστροφή στη χώρα, χρησιμοποιήθηκε τόσο...
στις διπλές εθνικές εκλογές του 2012, όσο και πριν από την ψήφιση αντιλαϊκών πακέτων μέτρων. Ήταν εκείνη την περίοδο που απειλούσαν τον ελληνικό λαό ότι θα κλείσουν τα νοσοκομεία, ότι θα γίνει στάση πληρωμών σε μισθούς και συντάξεις, ότι θα εκλείψουν τρόφιμα, φάρμακα και καύσιμα.

Τι ακολούθησε; Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ επέβαλε μέτρα που οδήγησαν σε δραστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Έκλεισαν νοσοκομεία της χώρας. Αυξήθηκαν και συνεχώς αυξάνονται οι συμμετοχές των ασφαλισμένων για την προμήθεια των φαρμάκων τους. Χιλιάδες άνθρωποι σιτίζονται πλέον μόνο από τα συσσίτια. Οκτώ στα δέκα ελληνικά νοικοκυριά ξεπαγιάζουν επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο.  Με άλλα λόγια οι προεκλογικές απειλές των Σαμαρά και Βενιζέλου έγιναν πραγματικότητα, παρά το γεγονός ότι σχημάτισαν κυβέρνηση «φιλοευρωπαϊκή», όπως τη βάφτισαν, και η χώρα έμεινε στο ευρώ.

Ωστόσο η δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας, ενόψει των ευρωεκλογών, με κεντρική επιδίωξη τη χειραγώγηση των λαϊκών συνειδήσεων και την υποταγή στην εφαρμοζόμενη πολιτική είναι το μοναδικό «όπλο» που έχει απομείνει στα χέρια των κυβερνητικών συνεταίρων. Οι Σαμαράς και Βενιζέλος θα επιχειρήσουν να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό για να υφαρπάξουν την ψήφο του στις εκλογές. Είναι το μόνο «μέσο» που διαθέτουν πλέον για να εξαναγκάσουν τα λαϊκά στρώματα,  που πνίγονται μέσα στη φτώχεια, την ανεργία και τα χρέη να ξαναψηφίσουν τους «δήμιούς» τους. Παράλληλα οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσουν να παρουσιάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως «αντιευρωπαϊκή πολιτική δύναμη», παρότι ο ΑλέξηςΤσίπρας έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι στόχος του κόμματός του είναι η παραμονή τόσο στη ζώνη του ευρώ, όσο και στην ΕΕ.
Αυτό βέβαια καθόλου δεν θα εμποδίσει το Μέγαρο Μαξίμου και την Ιπποκράτους να κλιμακώσουν τη μαύρη προπαγάνδα τους. Ειδικά στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός επιλέξει να στήσει και κάλπες εθνικών εκλογών στις 25 Μαΐου.  Στη συγκεκριμένη επιχείρηση, η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι θα έχει την αμέριστη συνδρομή των Βρυξελλών, αλλά και του Βερολίνου, που θα επιχειρήσουν με μπαράζ δηλώσεων τους επόμενους πέντε μήνες να εκβιάσουν και τρομοκρατήσουν τους Έλληνες πολίτες.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Όμως πλέον έχουμε αποκτήσει την εμπειρία και γνωρίζουμε ότι την επομένη των ευρωεκλογών, η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα για να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις – που ήδη έχουν ξεκινήσει – για το επόμενο μνημόνιο ή όπως αλλιώς θα ονομάσουν το νέο πακέτο μέτρων που θα συνοδεύει τη «συμφωνία» κυβέρνησης – πιστωτών για τη νέα «διευθέτηση» του ελληνικού χρέους.

Στο χέρι του ελληνικού λαού βρίσκεται η δυνατότητα το πρωθυπουργικό δίλημμα να πέσει στο κενό. Σε διαφορετική περίπτωση, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου