Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟ-ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΜΠΙΡΜΠΙΛΩ

Η δορυφορική φωτογραφία που ακολουθεί, δείχνει τα σύνορα μεταξύ Αϊτής και Δομινικανής Δημοκρατίας...

Σύνορα μεταξύ Αϊτής και Δομινικανής Δημοκρατίας.

Η Αϊτή είναι αριστερά όπου δεν έχει απομείνει δέντρο ούτε για δείγμα. Δεξιά είναι η Δομινικανή Δημοκρατία, καταπράσινη με τα δάση της σε άριστη κατάσταση. Τι συμβαίνει;  Απλά τα πράγματα. Η Αϊτή είναι ένα από τα πιο φτωχά κράτη του κόσμου και...
χρησιμοποιεί ξύλο για καύσιμο. Η Δομινικανή Δημοκρατία είναι αναπτυσσόμενη χώρα που πριμοδοτεί την χρήση ορυκτών καυσίμων τόσο για την βιομηχανία όσο για οικιακή χρήση. Το Ακαθάριστο Εθνικό προϊόν της Δομινικανής Δημοκρατίας είναι 9600 δολλάρια ανά κάτοικο, στην Αϊτή είναι μόλις 1200.

Οι οικολόγοι λένε ότι η χρήση ορυκτών καυσίμων οδηγεί σε υποβάθμιση του περιβάλλοντος, σε αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, υπερθέρμανση του πλανήτη και άλλα κακά. Η καύση του ξύλου, λένε οι ίδιοι οικολόγοι, ότι δεν αυξάνει το διοξείδιο διότι χρησιμοποιεί ανανεώσιμο καύσιμο.

Η Ελλάδα γοργά ακολουθεί το παράδειγμα της Αϊτής με καύση ξύλου και πέλετ διότι κάποιοι φρόντισαν να ακριβήνουν τα ορυκτά καύσιμα. Συμβάλλει και ο νόμος Μπιρμπίλη για την αγορά ενέργειας.

Ξαναδείτε την φωτογραφία. Σε ποια χώρα θα θέλατα να ζείτε, στην αντιοικολογική και καταπράσινη Δομινικανή Δημοκρατία ή στην οικολογική Αϊτή;

ΟΠΛΟΓΝΩΣΙΑ 

Κ. ΤΣΑΚΝΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Σε ντοκυμαντερ προ 10ετιας περιπου ανεφεραν οτι ειχαν ηδη αποψιλωθει το 90%των δασων της.Τραγικο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή