Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ - ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και όλα δείχνουν πως η ροή των γεγονότων τείνει να τις καταστήσει εκτός ελέγχου και με διαστάσεις απρόβλεπτες, τόσο για τους θλιβερούς τους πρωταγωνιστές, όσο βεβαίως και για τους ίδιους τους χορογράφους τους…


Οι πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχτηκε η φούσκα του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος, κατακρημνίζονται με πάταγο, και οι βασικοί τους εκφραστές αποκαθηλώνονται γυμνοί και ένοχοι μπροστά στα μάτια μιας κοινωνίας εκβιαζόμενης που καταδικάζεται στην απόλυτη δυστυχία.

Πρόκειται για μια τροπή των γεγονότων, που εκ των πραγμάτων θέτει τη χώρα μπροστά σε μια νέα κατάσταση, με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Κυρίαρχο… Το ενδεχόμενο της πολιτικής εκτροπής, και αυτό κανείς δε δικαιούται να το υποτιμήσει.

Το πολιτικό σύστημα…
Στριμωγμένο από τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, αναζητά εναγωνίως διέξοδο που θα του εξασφαλίσει τη δυνατότητα για μια «επιθετική» - και σε κάθε περίπτωση σε βάρος της κοινωνίας - απόδρασή του. Σε αυτή του την προσπάθεια, υπάρχουν δυο κορυφαίες δυσκολίες που δεν είναι εύκολη η ελεγχόμενη διαχείρισή τους.
  • Η πρώτη αφορά στη στρατηγική επιλογή των χορογράφων, να ρίξουν στον Καιάδα της σχεδιαζόμενης ανασύστασης, και ορισμένα... πολιτικά ανδρείκελα αλλά και συγκεκριμένα επιχειρηματικά τζάκια. Μόνο που η πολυεπίπεδη αλληλοσύνδεση αυτής της ιδιότυπης πολιτικοοικονομικής συμμορίας, καθιστά προδήλως αδύνατη την ελεγχόμενη διαχείριση αυτής της υπόθεσης, ακόμη και από τους ίδιους της τους εμπνευστές.
  • Η δεύτερη σχετίζεται με τις ανεξέλεγκτες πλέον προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπο το δικαστικό σώμα, το οποίο πια εκ των πραγμάτων – και όχι βεβαίως γιατί διαπρέπει σε αμεροληψία (άλλωστε μην ξεχνάμε πως πρόκειται για το ίδιο δικαστικό σώμα που μπροστά στους δολοφονημένους του χρηματιστηρίου απεφάνθη ότι ο δολοφόνοςείναι... ανύπαρκτος, και στο "συνταγματικό" κατά τη γνώμη της μνημόνιο, διέκρινε ψήγματα αντισυνταγματικότητας μόνο όταν θίχτηκαν τα δικά του αναδρομικά.) Αυτό λοιπόν το δικαστικό σώμα, δυσκολεύεται πλεον να λειτουργήσει πυροσβεστικά ταμπουρωμένο πίσω από την …αηδία του «νομικού πολιτισμού» τον οποίο συνήθως επικαλείται. Αλλά πολύ περισσότερο δυσκολεύεται να χρεωθεί με τους χειρισμούς του, την προκλητική συγκάλυψη, καραμπινάτων και ακραίων εθνικών εγκλημάτων.
Το στίγμα των γεγονότων όμως…
Είναι αμείλικτο. Το απόστημα που έσπασε ξεπερνά σε βρωμιά ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία, και πλέον κάθε απόπειρα επικοινωνιακού αποπροσανατολισμού, φέρνει τους πάντες αντιμέτωπους με καινούρια απρόβλεπτα δεδομένα.

Δείτε τί λέγαμεκαι πως οι εξελίξεις μας δικαιώνουν...

Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ, ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ...

ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ "ΑΓΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ"

Οι μέθοδοι διοίκησης που τυπικά φέρουν την υπογραφή των υπηρεσιακών παραγόντων, και η προκλητική όσμωση που αποκαλύπτεται ανάμεσα σε αυτούς τους χειρισμούς με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα ντόπια και διεθνή, ξεβρακώνουν το βρώμικο ρόλο των πολιτικών ανδρεικέλων και τον εσχατοπροδοτικό ρόλο τους σε βάρος της ίδιας της πατρίδας.
  • Κανείς πλέον δεν μπορεί να συγκαλύψει το γεγονός πως πίσω από τα θαλασσοδάνεια που εδόθησαν από ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα (και όχι μονάχα από το ΤΤ), το όνομα του Προβόπουλου αναγορεύεται σε κορυφαίο στη λίστα των πρωταιτίων.
  • Κανείς πλέον δεν μπορεί να εθελοτυφλήσει, όταν είναι αδύνατον πια να συγκαλυφθεί το γεγονός πως πίσω από την εθνική αμαρτία των CDS, φιγουράρουν με μεγαλοπρέπεια ντροπής τα ονόματα της οικογένειας Παπανδρέου, και Παπακωνσταντίνου τουλάχιστον.
  • Δεν μπορεί πλέον να αποκρυβεί πως τη στιγμή που συνετελέσθη η αγοραπωλησία της ντροπής, ο ολετήρας του Έθνους (ΓΑΠ), παζάρευε με τον Στρος Καν την παράδοση της πατρίδας που τον ανέδειξε στη θέση του πρωθυπουργού της
  • Δύσκολα πλέον μπορεί να παραβλέψει κανείς πως η αμαρτωλή ιστορία της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ, ουδόλως αποσυνδέεται από τις παραπάνω βρώμικες ιστορίες τρισάθλιας αντεθνικής συνδιαλλαγής.
  • Δύσκολα πια μπορεί να σιωπήσει κανείς όταν έρχεται αντιμέτωπος με την παρέλαση εκατομμυρίων στις μίζες των εξοπλισμών, και διακρίνει επιλογές υποταγής του πολιτικού συστήματος σε συγκεκριμένες ομάδες εθνικών και οικονομικών συμφερόντων. Οι εξελίξεις που αποκαλύπτονται, εμπλέκουν πλέον με τρόπο ευθύ και άμεσο τα ονόματα των Σημίτη και Καραμανλή, και αυτή η ολέθρια εμπλοκή πλέον δεν αποσιωπάται.
  • Και φυσικά η απόλυτη συνενοχή Σαμαρά σ αυτή τη θλιβερή ιστορία, αποκαλύπτεται πλέον μέσα και από τη διόλου αθώα μεταστροφή του, που αίφνης όχι μονάχα λησμόνησε τη «μια και μόνη εξεταστική για το μνημόνιο», αλλά υπήρξε ο καθ όλα ύποπτος πολιτικός ο οποίος αρνήθηκε τη σύσταση της εξεταστικής για τα υποβρύχια συγκαλύπτοντας έτσι, όχι μονάχα το συνεταίρο του (Βενιζέλο) στη συγκυβέρνηση των ανδρεικέλων, αλλά και τους απόλυτα συνενόχους προκατόχους του στην πρωθυπουργία (Σημίτη και Καραμανλή).
Με δυο λόγια, οι πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίχτηκε η φούσκα του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος, κατακρημνίζονται με πάταγο, και οι βασικοί τους εκφραστές αποκαθηλώνονται γυμνοί και ένοχοι μπροστά στα μάτια μιας κοινωνίας εκβιαζόμενης που καταδικάζεται στην απόλυτη δυστυχία.

Ποιος μπορεί επομένως να σιωπήσει και κυρίως ποιος και πού μπορεί να βρει τη δύναμη προκειμένου να επιχειρήσει να συγκαλύψει την απόλυτη και καθολική τους ενοχή???

Οι εξελίξεις λοιπόν είναι ραγδαίες… Καθίστανται εκ των πραγμάτων απρόβλεπτες… Και οι πρωταίτιοι της καταστροφής κυριολεκτικά δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει την επόμενη ώρα.
Ίσως είναι η στιγμή που η ιστορία παίρνει την εκδίκησή της για λογαριασμό μιας πατρίδας κι ενός λαού που ταπείνωσαν με τρόπο ύπουλο και καθ όλα ανήθικο, και την ίδια στιγμή έχουν το θράσος οι βρώμικοι πρωταγωνιστές να επιχειρούν να εμφανιστούν ως ανιδιοτελείς σωτήρες, με θράσος σαράντα καρδιναλίων έκαστος.

Επικίνδυνα σενάρια που δεν είναι καθόλου… σενάρια.
Μέσα σ αυτό το ρευστό, και γκαστρωμένο με δυναμική απρόβλεπτων εξελίξεων πολιτικό σκηνικό, συνυπάρχει και ένα επικίνδυνο φορτίο, που ήδη έχει συνδεθεί απειλητικά με το φυτίλι του δυναμίτη.

Η βρωμιά είναι πολλή… Οι αποκαλύψεις είναι ανεξέλεγκτες… Ο τρόπος που έδρασαν οι πρωταγωνιστές διέπεται από πρωτοφανή προκλητικότητα… Και πλέον τα γεγονότα τίθενται εκτός του ελέγχου, ακόμη και εκείνων που επεδίωξαν να αποκαθηλώσουν τα κραυγαλέα πολιτικά και οικονομικά τζάκια του τόπου.

Το «μαξιλάρι» της τρομοκρατίας είναι το επικίνδυνο φορτίο…
Και έχει ήδη τοποθετηθεί σε θέση δεσπόζουσα, έτοιμο να χρησιμοποιηθεί για τον κατάλληλο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, και για τη δημιουργία βολικών προϋποθέσεων προκειμένου να χαλιναγωγηθούν οι πολιτικές εξελίξεις.

Το τονίσαμε έγκαιρα - και είμαστε οι μοναδικοί που από τη πρώτη στιγμή επιμείναμε - πως η εμφανιζόμενη ως «απόδραση» του Χριστόδουλου Ξηρού δεν ήταν τυχαία.
Από την πρώτη στιγμή επιμείναμε πως ο Ξηρός δεν απέδρασε αλλά χρησιμοποιείται με τρόπο ελεγχόμενο, προκειμένου η «τρομοκρατία» γι ακόμη μια φορά να χρησιμοποιηθεί ως καταλύτης ελεγχόμενων εξελίξεων στην πολυσύνθετη πολιτική και γεωπολιτική σκακιέρα.

Μπήκαμε πλέον για τα καλά στον αστερισμό της ανεξέλεγκτης δράσης πρακτόρων, μυστικών υπηρεσιών και ξένων κέντρων, που θα επιχειρήσουν με τρόπο απροκάλυπτο των έλεγχο των εξελίξεων, από τη σκοπιά των ανομολόγητων γεωπολιτικών τους σχεδιασμών.

Δείτε χαρακτηριστικά τι λέγαμε στα παρακάτω δύο άρθρα μας:

Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΩΜΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΞΗΡΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΞΗΡΟΥ

Συνοψίζοντας…
Το σενάριο της πολιτικής εκτροπής τίθεται πλέον εκ των πραγμάτων στην ημερήσια διάταξη από πολιτικά , οικονομικά, ντόπια στρατιωτικά αλλά και ξένα κέντρα, με στόχο διπλό:
Να μπει στον γύψο η ταπεινωμένη και δυστυχισμένη κοινωνία πριν βρει τον τρόπο να δώσει πολιτική διέξοδο στην πολιτική της οργή. Και…
Να καθηλωθούν στην καλύμπρα συγκεκριμένων επιλογών οι εξελίξεις συνολικά στον τόπο μας.

Πολιτικές δολοφονίες στην ημερήσια διάταξη…
Οι εξελίξεις δείχνουν πως αυτή η επιλογή αποτελεί προτεραιότητα υψηλής διαβάθμισης, που ΚΑΙ στόματα θα βουλώσει ΚΑΙ το πολιτικό σοκ θα επιβάλει για να δρομολογηθούν εξελίξεις βολικές με την κοινωνία καθηλωμένη και πολιτικά σαστισμένη.

Αχυράνθρωποι του συστήματος θα θυσιαστούν προκειμένου να παραμείνει αδιασάλευτο το οικοδόμημα που χρόνια τώρα ισχυροποιούν με την εφαρμοζόμενη πολιτική στα πλαίσια μιας κατεχόμενης χώρας

«Αριστερά» - ο παράγων «μηδέν»…
Που αν αφυπνιστεί, μπορεί να βάλει οριστική ταφόπλακα στα επικίνδυνα σχέδια τους. Και δε μιλάμε φυσικά για την ενσωματωμένη στις λογικές του συστήματος νεοταξίτικη «Αριστερά», που συνιστά μέρος του προβλήματος και όχι τη λύση του.

Μιλάμε για την Αριστερά που οφείλει να εγκαταλείψει το σεχταρισμό και τα αδιέξοδα ιδεολογήματα, και να πρωτοστατήσει στη δημιουργία ενός νέου ΕΑΜ, με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και με δράση ικανή να συμβάλει καθοριστικά στον πολιτικό ριζοσπαστισμό της Ελληνικής κοινωνίας.

Μιλάμε για την Αριστερά που οφείλει να πάρει στα χέρια της την πρωτοβουλία των κινήσεων, και για να το επιτύχει, οφείλει να αλλάξει ρότα και προτεραιότητες. Οφείλει να εγκαταλείψει την επαναστατική γυμναστική των παρελάσεων και να επιβάλει αδιαφιλονίκητη πολιτική ατζέντα στις εξελίξεις.

Εμείς βεβαίως και θα επανέλθουμε. Αλλά αυτό που έχει σημασία να τονίσουμε, είναι πως σ αυτό το προσκλητήριο της ιστορίας, δε θα αφανιστούν από προσώπου Γης μονάχα οι πρωταίτιοι της καταστροφής του τόπου...

Αλλά μαζί μ αυτούς κι όλοι εκείνοι που ολιγώρισαν, και αρνήθηκαν πεισματικά  να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, ενώπιον Θεού και ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου