Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

ΟΙ ΜΑΥΡΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ...

Τρεις νέες αποχρώσεις της λευκής νύχτας ετοιμάζει η κυβέρνηση...

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΑΚΧΑΙΟΥ

Παρά τη γκρίνια πολλών, συμπεριλαμβανομένων και ημών, η λευκή νύχτα σημείωσε πρωτοφανή επιτυχία για τα δεδομένα της κρίσης... 

Τα οικονομικά προβλήματα των καταστημάτων λύθηκαν, οι υπάλληλοι εξοφλήθηκαν τα δεδουλευμένα τους, οι καταναλωτές βρήκαν χρήματα για δώρα και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για μια ακόμη μεγάλη νίκη της, τόσο σε ουσιαστικό επίπεδο όσο και -κυρίως- σε επικοινωνιακό… Ένας καταστηματάρχης, θρυλείται, ρέφαρε τα σπασμένα δυόμισι χρόνων σε μόλις τρία τέταρτα της ώρας. Ένας άλλος έχασε τα λογικά του από...
τα πολλά κέρδη, παράτησε τη γυναίκα του και πήγε να ζήσει για πάντα στο Αμπού Ντάμπι, αποφασισμένος να μην ξαναδουλέψει ποτέ στη ζωή του. Ένας τρίτος είδε τον τζίρο του να εκτοξεύεται με τόσο εντυπωσιακούς ρυθμούς, που αγόρασε άλλα τρία μαγαζιά σε μία και μόνο ημέρα. Είναι δε τόσο μεγάλη η ευφορία ανάμεσα στα στελέχη της δικομματικής κυβέρνησης, που ήδη εξετάζεται πλάνο, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να αναμένουμε κι άλλες αντίστοιχες νύχτες κατά τη διάρκεια του νέου έτους για τα εμπορικά καταστήματα, οι οποίες μάλιστα θα είναι διαφορετικής απόχρωσης για σημειολογικούς λόγους. 

Η στήλη σας παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το κυβερνητικό πλάνο με τις τρεις νέες νύχτες, αλλά και τα χρώματά τους:

Κόκκινη Νύχτα: Ουσιαστικά πρόκειται για επέκταση του ωραρίου για τις γιορτές του Πάσχα και συγκεκριμένα για το Μεγάλο Σάββατο. Θα περιλαμβάνει όλες τις περιοχές της χώρας και τα καταστήματα θα κλείνουν με το πρώτο δυναμιτάκι της Ανάστασης, ώστε να προλαβαίνουν οι εργαζόμενοι τη μαγειρίτσα.
Πράσινη Νύχτα: Εδώ μιλάμε ουσιαστικά για επέκταση του ωραρίου μόνο για τα καταστήματα του κέντρου και θα γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων. Θα εφαρμόζεται εκτάκτως σε μεγάλες επιτυχίες του Παναθηναϊκού, με προφανή σκοπό να εκμεταλλευτούν τα καταστήματα τη χαρά των Αθηναίων για το Τριφύλλι.
Μαύρη (είν” η) Νύχτα (στα βουνά): Οι πληροφορίες εδώ μιλούν για επί της ουσίας πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου για μπαζάρ και αντίστοιχες εμπορικές εκδηλώσεις που γίνονται σε ανοικτούς χώρους.  Στην πραγματικότητα δεν θα περιλαμβάνει ωράριο, καθώς οι εμποροϋπάλληλοι θα σχολάνε όταν φύγει και ο τελευταίος υποψήφιος πελάτης ή σε ακραίες περιπτώσεις, όταν ξημερώσει η επόμενη μέρα.

Σταματήστε να γκρινιάζετε επιτέλους. Παρά το αιθαλομιχλώδες τοπίο της πρωτεύουσας, η ανάπτυξη ποτέ δεν ήταν τόσο ευδιάκριτα πολύχρωμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου