Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Εθνοτική Ένταση στα Σκόπια από Ξυλοδαρμό Σλάβου από Αλβανούς

Στην πόλη των Σκοπίων δημιουργήθηκε επικίνδυνη εθνοτική ένταση εξαιτίας του ξυλοδαρμού του 21 ετών Νίκολα Σαζντόφσκι, μέλους της γνωστής σλαβικής  ομάδας ‘Κομίτ’...


Οι εντάσεις άναψαν με την εξάπλωση των πληροφοριών ότι ο Σαζντόφκσι πέθανε μετά από 10 ημέρες μετά το ξυλοκόπημα από Αλβανούς.

Ήδη στα αλβανικά κοινωνικά μέσα των Σκοπίων, κυκλοφορούν οδηγίες να αποφεύγουν οι Αλβανοί τις... σλαβικές συνοικίες των Σκοπίων ή έστω να είναι προσεκτικοί όταν τις διασχίζουν.

‘Γίνεται έκκληση προς όλους τους Αλβανούς να αποφεύγουν τη χρήση των λεωφορείων των γραμμών 51, 67, 70 και 74 κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων και να είναι προσεκτικοί να μην πέφτουν θύματα προκλήσεων από τους Σλάβομακεδόνες» σημειώνει η  αλβανική εφημερίδα ‘Λάιμ’.

Η αστυνομία αρνείται τις πληροφορίες για την ύπαρξη εντάσεων μεταξύ Αλβανών και Σλάβων, ωστόσο επιβεβαιώνει ότι ο 21χρονος  Ν.Σ. που ξυλοκοπήθηκε από τρεις άνδρες στις 29 Ιουνίου,  κοντά στο σταθμό  των λεωφορείων «Μέγας Αλέξανδρος» στη λεωφόρο «Μέγας Αλέξανδρος», έχει χάσει τη ζωή του.

Ο δολοφονηθείς ήταν μέλος  των οπαδών της αθλητικής ομάδας του ‘Βαρντάρ’ που είναι γνωστή ομάδα ‘Κόμιτ’.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η αστυομία έχει συλλάβει δύο άτομα που συνδέονται με τον μοιραίο ξυλοδαρμό του οπαδού της ‘Κόμιτ’.
Γίνονται προσπάθειες το περιστατικό να μην  παρουσιασθεί ως ένταση μεταξύ των δύο κύριων εθνοτήτων.
 
(Στοιχεία από ina-online.net)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου