Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Δόλιο παιχνίδι Βαρθολομαίου: Φέρεται έτοιμος να αναγνωρίσει την σχισματική εκκλησία των πραξικοπηματιών του Κιέβου

Πολλαπλασιάζονται οι πληροφορίες πως ο Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος, “πιεζόμενος” από τις ΗΠΑ και τους πιο σκληροπυρηνικούς αμερικανόφιλους κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης, είναι έτοιμος και είναι, πλέον, θέμα χρόνου να ρίξει μια βόμβα μεγατόνων και να αναγνωρίσει αυτοκέφαλη ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία, μια πράξη που πιθανότατα θα καταστρέψει την ενότητα και τις σχέσεις των Ορθόδοξων Εκκλησιών με άγνωστες προς το παρόν προεκτάσεις και πολιτικές επιπτώσεις...
βαρθολομαίου
Είναι γνωστό ότι μετά το αμερικανοκίνητο φασιστικό Ουκρανικό πραξικόπημα τον Φλεβάρη του 2014, στο οποίο αρχιτέκτονας ήταν ο σημερινός πρέσβης στην Αθήνα και τότε στο Κίεβο, Τζ. Πάϊατ, η υπαγόμενη στο Πατριαρχείο της Μόσχας ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία, ως συνέπεια αυτού του πραξικοπήματος, της πολιτικής απόφασης των πραξικοπηματιών, διεσπάσθη, με...
το μικρότερο σχισματικό τμήμα της, προσκείμενο στους πραξικοπηματίες του Κιέβου και με επικεφαλής γνωστούς μισαλλόδοξους ακροδεξιούς ιεράρχες, να αποσχισθεί παρανόμως από το Πατριαρχείο της Μόσχας.

Έκτοτε καμιά ορθόδοξη εκκλησία δεν αναγνώρισε την σχισματική απόφυση του Κιέβου, πολύ περισσότερο που η τελευταία επιδίδετο σε πράξεις βίας και τρομοκρατίας κατά ιερέων και πιστών της νόμιμης εκκλησίας της Ουκρανίας, η οποία εξακολουθεί να υπάγεται στο Μοσχοβίτικο Πατριαρχείο.
Τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν μετά την περίεργη και πολιτικά ανορθόδοξη επίσκεψη του πραξικοπηματία και ομπρέλας των φασιστικών πυρήνων, πρωθυπουργού της Ουκρανίας Ποροσένκο στο Φανάρι τον Μάρτιο του 2018 όπου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Για πρώτη φορά, τότε, ο Βαρθολομαίος, εκπλήσσοντας τους πάντες, άλλαξε θέση και είπε στον Ποροσένκο ότι θα εξετάσει το αίτημα του (!) και αίτημα της απομονωμένης παράνομης σχισματικής ορθόδοξης εκκλησίας του Κιέβου, για αναγνώριση της τελευταίας ως νόμιμης αυτοκέφαλης Εκκλησίας.
Σήμερα, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Βαρθολομαίος, ακολουθώντας τις κατεπείγουσες υποδείξεις των πλέον ψυχροπολεμικών κύκλων των ΗΠΑ και της υποτελούς σε αυτούς κυβέρνησης Τσίπρα, είναι έτοιμος να τα κάνει “γυαλιά καρφιά” στην Ορθοδοξία και να αναγνωρίσει ως αυτοκέφαλη την σχισματική εκκλησία των πραξικοπηματιών του Κιέβου.
Είναι προφανές ότι μια τέτοια κίνηση, άκρως πολιτικού χαρακτήρα, πιθανότατα θα προκαλέσει τυφλό πόλεμο μεταξύ Φαναρίου και Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος θα δυναμιτίσει και το πολιτικό κλίμα ενισχύοντας τις ψυχροπολεμικές πολιτικές στην περιοχή μας και ευρύτερα.
Γιατί ας μην γελιόμαστε. Μια ενδεχόμενη αναγνώριση από το Φανάρι ως αυτοκέφαλης της σχισματικής και πραξικοπηματικής εκκλησίας της Ουκρανίας θα αποτελεί όχι απλώς μια θρησκευτικού χαρακτήρα κίνηση αλλά πρωτίστως και κυρίως μια καθαρά πολιτική απόφασηστο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για ενίσχυση της αμερικανικής επιρροής και της περικύκλωσης δια όλων των μέσων της Ρωσίας.
Μετά την απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την χώρα μας, δεν θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη εξέλιξη από μια τέτοια, από κάθε άποψη τυχοδιωκτική, απόφαση του Φαναρίου.
Ποιοι επιτέλους παίζουν τόσο βάναυσα και τόσο ασύγνωστα με τις τύχες και το μέλλον αυτού του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου