Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Στη δημοσιότητα η "ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ" - Από αύριο οι ευθύνες όλων αποκτούν ονοματεπώνυμο

Η «Πανελλαδική Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας» δίνει ΑΥΡΙΟ στη δημοσιότητα και κατ’ επέκταση στο δημόσιο διάλογο την «ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ»...


Πρόκειται για ένα πολιτικό κείμενο που επιχειρεί να οριοθετήσει τους ελάχιστους κεντρικούς άξονες πάνω στους οποίους μπορεί να δομηθεί ένα αυθεντικό, ρωμαλέο και γνήσια λαϊκό πατριωτικό κίνημα αποφασισμένο να καταπιαστεί ουσιαστικά με το σύνολο της εθνικής μας ατζέντας, όχι μονάχα για ν αποτρέψει τα χειρότερα, αλλά για να δυναμώσει τον αγώνα του λαού μας, για την πολιτική ανατροπή και την ανάδειξη μιας Δημοκρατικής Πατριωτικής Εξουσίας.

Το κείμενο της «ΠΑΝΕΘΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ», είναι η μόνη απλή, πολιτικά δεσμευτική και δημοσίως διατυπωμένη βάση, πάνω στην...
οποία μπορεί να υπάρξει ευρύτατη πολιτική συνεργασία δυνάμεων, φορέων, κινήσεων και προσωπικοτήτων, στη βάση ενός συγκεκριμένου προγραμματισμού, ικανού να δημιουργήσει μια άλλη δυναμική μέσα στην κοινωνία…

Μετά την υπογραφή της «συμφωνίας των Πρεσπών», υπήρξε μια κλιμάκωση των αντιδράσεων σε όλη τη χώρα. Ωστόσο, παρά την εξαγγελία συνέχισης αυτών των αντιδράσεων, η αποσπασματικότητά τους υπήρξε εμφανής. Εμφανείς υπήρξαν και οι τάσεις αποσυσπείρωσης στις πλείστες των περιπτώσεων.  

Ανησυχητικά υπαρκτός βεβαίως παραμένει και ο κίνδυνος κλιμάκωσης φαινομένων διχασμού μέσα στην κοινωνία, ως συνέπεια της δράσης των ελάχιστων γνωστών ακραίων στοιχείων με ακροδεξιά ρητορική, αλλά και της δόλιας προσπάθειας κυβερνητικών παραγόντων να επενδύσουν στον εκφασισμό της πολιτικής ζωής, με αφορμή και πρόσχημα τη δράση αυτών των στοιχείων.

Από την άλλη μεριά. Ένας ιδιότυπος ηγεμονισμός κάνει την εμφάνισή του, και αυτό το φαινόμενο μόνο διχαστικά και αποδομητικά μπορεί να επιδράσει, ενισχύοντας τα φαινόμενα απογοήτευσης και αποστράτευσης.
  • Όλοι σπεύδουν να διεκδικήσουν μερίδιο της «δόξας», τη στιγμή που η πατρίδα μας και η κοινωνία χτυπιέται ανελέητα από τις επιλογές της κυβέρνησης και τις απαιτήσεις της συμμορίας των δανειστών… 
  • Ολοι ανταγωνίζονται εαυτούς στην προσπάθεια να διεκδικήσουν την πατρότητα ακόμη και αυθόρμητων αντιδράσεων από τις τοπικές κοινωνίες…
Κανείς ωστόσο δεν σπεύδει να διεκδικήσει μερίδιο της πατρότητας ούτε από την ευθύνη για τα λάθη που έγιναν… Ούτε από τις αποτυχίες που δυστυχώς υπήρξαν… Ούτε από την ευθύνη για τα φαινόμενα αποσυσπείρωσης και αποστράτευσης που παρατηρούνται μαζικά… Και δυστυχώς κανείς δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί, για την απόλυτη ανυπαρξία πρότασης, για τις μορφές και το πολιτικό περιεχόμενο του αγώνα της επόμενης μέρας.

Μέσα σ αυτό το νοσηρό περιβάλλον, καινούρια φρούτα ξεπηδούν από την αφάνεια και την απέραντη δεξαμενή της πολιτικής ρηχότητας, σπέρνοντας συγχύσεις στο λαό και εκμεταλλευόμενοι τον αυτοματισμό των αντιδράσεων. Σε αυτό τον απαράδεκτο τραγέλαφο, πρέπει να προσπαθήσουμε να δώσουμε ένα τέλος με όρους πολιτικούς.

Και αυτό ακριβώς είναι που θα επιχειρήσει να κάνει η «Πανελλαδική Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας» δίνοντας στη δημοσιότητα την «ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ».
  • Θέλουμε να διασφαλιστεί, συνεκτικότητα, συνέχεια, μαχητικός προσανατολισμός, απεμπλοκή από αδιέξοδες κινήσεις που βαλτώνουν το κίνημα και τροφοδοτούν την απογοήτευση, πολιτική ωριμότητα στις μορφές, στα συνθήματα, στην οργάνωση του αγώνα.
  • Επιδιώκουμε την αποφασιστική περιθωριοποίηση δυνάμεων που λειτουργούν διχαστικά, με προκλητική ρητορική και συνθήματα που αποσυσπειρώνουν.
  • Θέλουμε να δοθεί ένα τέλος στην αποσπασματικότητα, και ο αγώνας για την υπεράσπιση της πατρίδας, να γίνει πρώτα απ’ όλα υπόθεση των οργανωμένων δυνάμεων του Ελληνικού λαού, για να δημιουργήσει πραγματικό κίνημα πολιτικής ανατροπής, που θα στοχεύσει ευθέως την ταυτότητα της Εξουσίας.
Από αύριο, η «ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ» θα είναι στη διάθεση όλων. Και στη κρίση όλων, θα είναι όχι μονάχα ο βαθμός της συνέπειας και της μαχητικότητας όσων την ενστερνιστούν, αλλά και οι σκοπιμότητες εκείνων που θα επιλέξουν γι’ ακόμη μια φορά να τοποθετηθούν απέναντι, από μια υπεύθυνη, σοβαρή και άκρως ελπιδοφόρα προσπάθεια.

Σχετικές ανακοινώσεις και κείμενα της Πανελλαδικής Πρωτοβουλίας... 

Νέα δεδομένα... Καινούριες προκλήσεις... Ώρα ευθύνης για όλους

Κάλεσμα της της Πανελλαδικής Πρωτοβουλίας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της Πατρίδας μας


ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ... ΟΧΙ στον εθνικό διχασμό, στον κατακερματισμό και την αποδυνάμωση - ΝΑΙ στην μαχητική Ενότητα του λαού μας



1 σχόλιο: