Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

Ο Ιβανόφ αντιδρά αν και ωφελημένος... Ο Παυλόπουλος στηρίζει τη μειοδοσία και τον εξευτελισμό

«Ο Πρόεδρος της “Μακεδονίας” δεν αποδέχεται τη Συμφωνία σε βάρος της εθνικής ταυτότητας της “Μακεδονίας” και εις βάρος των συμφερόντων της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”. Η θέση του Προέδρου Ιβανόφ παραμένει αμετάβλητη και δεν θα αλλάξει κάτω από καμία πίεση, εκβιασμούς και απειλές»...


Ψεύτη χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος σε μία νέα εθνικιστική έξαρση υπογραμμίζει ότι απορρίπτει τις απειλές και τους εκβιασμούς για να...
αλλάξει τη θέση του και να αποδεχθεί την αλλαγή της ονομασίας της πΓΔΜ. Η επίθεση στον κ. Ζάεφ χαρακτηρίζεται πλέον άνευ προηγουμένου και δείχνει ότι στη γειτονική χώρα επικρατεί ο απόλυτος διχασμός με αφορμή τη «Συμφωνία των Πρεσπών». Στο δημοψήφισμα, όποτε και αν γίνει, θα οδηγήσει τα Σκόπια στον απόλυτο διχασμό, καθώς οι εθνικιστές δεν θα αποδεχθούν καμία αλλαγή του σημερινού «στάτους» της χώρας. 

Ο κ. Ιβανόφ απορρίπτει την ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» και οποιαδήποτε αλλαγή στο Σύνταγμα. Η επίθεση προκλήθηκε λόγω των δηλώσεων του Σκοπιανού πρωθυπουργού στην ΕΡΤ και τον Φάνη Παπαθανασίου, ο οποίος όταν ρωτήθηκε για τη στάση του κ. Ιβάνοφ απάντησε ως εξής: «Σήμερα, λαμβάνουμε ως μήνυμα ακόμα και από τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ ότι αν το δημοψήφισμα είναι επιτυχές, και αυτός θα υποστηρίξει τη συμφωνία με την Ελλάδα και όλα όσα ακολουθούν ως επόμενη φάση». 

Η δήλωση αυτή έβγαλε εκτός εαυτού τον κ. Ιβάνοφ, ο οποίος υπογράμμισε για τελευταία φορά ότι δεν θα υπογράψει ούτε θα αποδεχθεί ποτέ τη συμφωνία. «Ο Πρόεδρος της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”, Δρ. Γκιόργκι Ιβάνοφ», αναφέρει η ανακοίνωση, “αρνείται έντονα τα ψέματα που παρουσίασε ο Πρόεδρος της Κυβέρνησης της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” κ. Zoran Zaev στη συνέντευξη για την ελληνική τηλεόραση ΕΡΤ, ότι ο Πρόεδρος Ιβανόφ θα υποστηρίξει τη Συνθήκη με την Ελλάδα». Σύμφωνα με την ανακοίνωση της σκοπιανής προεδρίας: «Ο Πρωθυπουργός Ζαΐφ συνεχίζει να λέει ψέματα και να χειραγωγεί όχι μόνο το “μακεδονικό”, αλλά και το ελληνικό και διεθνές κοινό με τις ποικίλες, αντιφατικές και συγκεχυμένες αντιλήψεις του. 


Η συμμετοχή της “Δημοκρατίας της Μακεδονία”  στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να καταχραστεί για την αποδοχή μιας βλαβερής Συμφωνίας με ανυπολόγιστες συνέπειες για το “μακεδονικό” κράτος και τον “μακεδονικό” λαό». Το μήνυμα του κ. Ιβάνοφ δεν χωρά καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του, τις οποίες ανακοίνωσε δημόσια: «Ο Πρόεδρος της “Μακεδονίας” δεν αποδέχεται τη Συμφωνία σε βάρος της εθνικής ταυτότητας της “Μακεδονίας” και εις βάρος των συμφερόντων της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας”. Η θέση του Προέδρου Ιβανόφ παραμένει αμετάβλητη και δεν θα αλλάξει κάτω από καμία πίεση, εκβιασμούς και απειλές».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου