Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Η Μάλτα επιδιώκει να γίνει Ισλαμικό Χρηματοοικονομικό Κέντρο της Ευρώπης

Η κυβέρνηση της Μάλτας υποστήριξε τη δημιουργία μιας Ένωσης για την ανάπτυξη ενός  Ισλαμικού  Χρηματοοικονομικού Τομέα. Ανακοίνωσε ότι θα παρέμβει στη νομοθεσία για να διευκολύνει την ανάπτυξη αυτού του τομέα, ως μέρος των προσπαθειών για την προσέλκυση εταιρειών από τη Μέση Ανατολή...


Η Ισλαμική Χρηματοδοτική Ένωση της Μάλτας (MIFA) θα αλληλεπιδρά  με κυβερνητικά όργανα, πολυμερείς οργανισμούς, φορείς καθορισμού προτύπων, οργανισμών και τις ρυθμιστικές αρχές, όπως... δήλωσε ο Σίλβιο Σέμπρα, γενικός γραμματέας του κράτους στο υπουργείο των Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, της Ψηφιακής οικονομίας και την Καινοτομία.

«Εμείς ως κυβέρνηση εξετάζουμε σχέδια αλλαγών των υφιστάμενων νόμων, έτσι ώστε, τα ισλαμικά  χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μπορούν να  εγκαθιστούν ισχυρούς δεσμούς με τα κράτη μέλη της ΕΕ, για να διευρύνουν τις ευκαιρίες συνεργασίας», είπε.
Ο γενικός γραμματέας του  MIFA, δήλωσε ότι τώρα που η Μεγάλη Βρετανία ετοιμάζεται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι ευκαιρία για τη Μάλτα να τοποθετηθεί ως Ευρωπαϊκός Ισλαμικός Χρηματοπιστωτικός σταθμός και – όπως πρόσθεσε- « ώστε να γίνει το επίκεντρο πεντακοσίων εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και της περιοχής της Μέσης Ανατολής».
(Στοιχεία από  tesheshi.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου