Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Απειλές Αλβανοτσάμηδων κατά βορειοηπειρωτών

«Ο ιστορικός Άρμπεν Λάλα εξερράγη από την αντιμετώπιση των θεσμικών μέσων  ενημέρωσης, που σύμφωνα με αυτόν έχουν ξεχάσει την τρομοκρατική επίθεση του 1994, όπου σκοτώθηκαν δύο Αλβανοί στρατιώτες», γράφει  η ιστοσελίδα των τσάμηδων “27.al”...


Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι συνελήφθη τότε  ο Φρεντ Μπελέρη για ένα σοβαρό περιστατικό  στην πόλη Πεσκόπι που έφερε το θάνατο σε δύο  μέλη των ενόπλων δυνάμεων από κομάντος των Ελλήνων εξτρεμιστών. 

Προσθέτει ότι, όπως διατείνεται ο αναφερόμενος ιστορικός, τα... μέσα ενημέρωσης της Αλβανίας ξέχασαν να σημειώσουν ότι στις 10 Απριλίου 1994 δύο Αλβανοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους από τρομοκρατική επίθεση. Τότε είχε κατηγορηθεί η οργάνωση «MAVI», όπως σημειώνεται.

Το δημοσίευμα επιτίθεται κατά του φερόμενου ως ηγετικού στελέχους του «MAVI» [Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου], Φρέντη Μπελέρη,  που σήμερα βρίσκεται στο κόμμα της αντιπολίτευσης, παρουσιάζοντας,  μάλιστα, φωτογραφία από συνάθροιση του ‘Δημοκρατικού Κόμματος’.

Οι επιθέσεις κατά του προσώπου του Μπελέρη δεν είναι σημερινές, δριμεία κριτική, από εθνικιστικούς κύκλους, είχε δεχθεί κατά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου