Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Νέος σεισμός στην Ευρώπη: Η Ιταλία πριν από την αρχή της διάλυσης???

Οι ιταλικές βόρειες περιοχές της Λομβαρδίας και του Βένετο, στις οποίες κυριαρχεί τη δεξιά Λίγκα του Βορρά, θα πραγματοποιήσουν δημοψηφίσματα τον Οκτώβριο...


«Θα το κάνουμε, θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερη αυτονομία», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Λομβαρδίας, Ρομπέρτο Μαρόνι.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν θα είναι δεσμευτικό, αλλά μια νίκη θα...
μπορούσε να ενισχύσει  τη θέση του κυβερνήτη του Βένετο, Λούκα Ζάια, ο οποίος θεωρείται ως ο πιο πιθανός ηγέτης της ιταλικής κεντροδεξιάς, αναφέρει το σερβικό b92.

«Τα δημοψηφίσματα  θα γίνουν τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Μαρόνι στους δημοσιογράφους στο Μιλάνο και πρόσθεσε ότι η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργά την Κυριακή.

Το ιταλικό Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε το αρχικό σχέδιο που είχε προτείνει ο Ζάια.
Το σχέδιο, όπως αναφέρεται, άφηνε να εννοηθεί ότι οι πολίτες θα μπορούσαν να αποφασίσουν εάν το Βένετο αποσχισθεί από την Ιταλία ή να διατηρήσει τον έλεγχο πάνω από το 80 τοις εκατό των φόρων που συλλέγονται στην περιοχή.

Τώρα το ερώτημα που θα τεθεί είναι εάν το Βένετο θα έχει ειδικούς όρους αυτονομίας. Σχετικά με τη Λομβαρδία δεν αναφέρεται ακόμη το ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα. 

Τα φορολογικά έσοδα της περιοχής παραμένουν ένα σημαντικό ζήτημα. Η Λομβαρδία που βρίσκεται δίπλα στο εμπορικό κέντρο του Μιλάνο, παρέχει το ένα πέμπτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ), ενώ το Βένετο παράγει λιγότερο από το 10 τοις εκατό του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου