Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Ργδαία και επικίνδυνη κλιμάκωση

Μετά την επίθεση με 59 πυραύλους Τόμαχοκ στην Συρία, ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να μην αστειεύεται και η αποστολή αμερικανικών πολεμικών πλοίων στα ανοικτά της Κορεατικής Χερσονήσου έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία...


Και μπορεί ειδικοί αναλυτές να εκφράζουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι ο Τραμπ είναι απρόβλεπτος, όμως υπάρχει και άλλος ένας παράγοντας που προκαλεί ανησυχία. Και αυτός ο...
παράγοντας λέγεται Κιμ Γιονγκ Ουν.


Εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, δήλωσε αργά το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας ότι οι προετοιμασίες των ΗΠΑ για την εισβολή στο έδαφος της βρίσκονται “σε σοβαρό σημείο” με την αποστολή από το αμερικανικό Πεντάγωνο, μονάδας του αμερικανικού ναυτικού υπό την ηγεσία αεροπλανοφόρου, στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου.
Σύμφωνα με το ίδιο εκπρόσωπο “η ξαφνική ανάπτυξη” του αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου Carl Vinson και της ναυτικής μοίρας που το συνοδεύει στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου αποδεικνύει ότι οι “ριψοκίνδυνες κινήσεις της Ουάσιγκτον για την εισβολή στη Βόρεια Κορέα βρίσκονται σε σοβαρό στάδιο υλοποίησης,” μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας.

“Εάν οι ΗΠΑ τολμήσουν να προχωρήσουν στην ανάληψη στρατιωτικής δράσης, υπό το πρόσχημα μιας “προληπτικής επίθεσης” αλλά και “της αλλαγής ηγεσίας” τότε, η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη ν' αντιδράσει κατά οποιασδήποτε πολεμικής ενέργειας,” δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.
Με άλλα λόγια, ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί με αντίποινα τις ΗΠΑ γεγονός που μπορεί να οδηγήσει όχι μόνο σε σύρραξη στην περιοχή αλλά και σε έναν πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες για όλο τον πλανήτη.

Η Βόρεια Κορέα χρησιμοποίησε και χαρακτηρισμούς για την απόφαση του αμερικανικού Πενταγώνου αποκαλώντας τις κινήσεις του Τραμπ "ηλίθιες" και "εξωφρενικές" και δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο η απάντηση να είναι ακόμα και με πυρηνικά όπλα!
«Θα είστε απόλυτα υπεύθυνοι για τις όποιες καταστροφικές συνέπειες», λένε οι βιρειοκορεάτες απευθυνόμενοι στους αμερικανούς.

Την ίδια ώρα και ενώ οι αμερικανοί υποστηρίζουν ότι όλα γίνονται για να αποτραπεί η πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας, η Κίνα ανέπτυξε επιπλέον 150.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου