Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Σκόπια: «Δημιουργούνται παραστρατιωτικές ομάδες που υποστηρίζουν τον Γκρούεφσκι»

Τα μέσα ενημέρωσης που υποστηρίζουν ανοιχτά το κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι, VMRO-DPMNE, άρχισαν να δημοσιεύουν άρθρα που είναι διαποτισμένα με στρατιωτική ρητορική, γράφει το ιδιωτικό πρακτορείο  ειδήσεων ‘meta.mk’...


Συγκεκριμένα η εφημερίδα 'Ρεπούμπλικα' σημειώνει ότι «οι πολίτες οργανώνονται εθελοντικά και δημιουργούν καταλόγους για άμεση κινητοποίηση».

Το άρθρο υποστηρίζει ότι «οι πολίτες που δημιουργούν τέτοιες εθελοντικές ομάδες σε σύντομο χρονικό διάστημα θα... αυξηθούν και θα αντιδράσουν με κάθε τρόπο ‘όταν δοθεί εντολή’».

Το άρθρο αποκαλεί τα μέλη αυτών των ομάδων «φύλακες του κράτους και των θεσμών» και σε περίπτωση που το κόμμα της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης – SDSM,  «προσπαθήσει να σφετεριστεί τα θεσμικά όργανα θα υπάρξει συνολική αντίδραση».

Την ίδια στιγμή η πρωτοβουλία  για την ενιαία μορφή της χώρας,  στο προφίλ της   στο  Facebook  δημοσίευσε «διακήρυξη έκτακτης ανάγκης» και ζητά  από τους οπαδούς της «να είστε σε ετοιμότητα, ο χρόνος έρχεται για την τελική νίκη».


Αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που το SDSM σε σημερινή του συνεδρίαση ζήτησε την υποστήριξη των δέκα βουλευτών για να περάσει στο σημείο της εκλογής του προέδρου του Κοινοβουλίου, σημειώνει το δημοσίευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου