Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Τραμπ σε Ερντογάν: Μπράβο και… "ευχαριστώ"

Ο Ντόναλντ Τραμπ έγινε ο πρώτος (αν όχι και ο μοναδικός) που τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση στην Τουρκία...

Τραμπ σε Ερντογάν: Μπράβο και… `ευχαριστώ`

Αλλά εκτός από το "μπράβο", ο Αμερικανός πρόεδρος είπε κι "ευχαριστώ" στον Τούρκο ομόλογό του. Ντόναλντ Τραμπ και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν τηλεφωνικά τη Δευτέρα (17.04.2017), μια μέρα μετά το...

δημοψήφισμα στην Τουρκία, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να δίνει συγχαρητήρια στον Τούρκο ομόλογό του για τη νίκη του. 


Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης για τη Συρία, με τον Τραμπ να ευχαριστεί τον Ερντογάν για την τουρκική υποστήριξη στα αμερικανικά πυραυλικά πλήγματα εναντίον της βάσης της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας. Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ πρέπει να «λογοδοτήσει».

«Ο πρόεδρος συνομίλησε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να τον συγχαρεί για την πρόσφατη νίκη του στο δημοψήφισμα και για να συζητήσουν για τη δράση των ΗΠΑ σε αντίδραση για τη χρήση χημικών όπλων από το συριακό καθεστώς την 4η Απριλίου. Ο πρόεδρος Τραμπ ευχαρίστησε τον πρόεδρο Ερντογάν για την υποστήριξη αυτής της δράσης των ΗΠΑ, και οι ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει σημασία ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ να λογοδοτήσει», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Τραμπ και Ερντογάν συζήτησαν επίσης για τις προσπάθειες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων, προστίθεται.

Νωρίτερα, πάντως, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει ότι θα περιμένει πριν σχολιάσει το δημοψήφισμα στην Τουρκία και τις καταγγελίες για νοθεία, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών από διεθνείς παρατηρητές. «Υπάρχει μια διεθνής επιτροπή που το εξετάζει αυτό και θα εκδώσει μια έκθεση σε διάστημα 10-12 ημερών. Θα αναμένουμε και θα τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σον Σπάισερ στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου