Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Ιερός πόλεμος από τους τζιχαντιστές – "Έπνιξαν" στο αίμα την Κυριακή των Βαΐων στην Αίγυπτο

Οι τζιχαντιστές έχουν εδώ και καιρό κηρύξει τον πόλεμο κατά όσων δεν ασπάζονται στις αρρωστημένες θεωρίες τους για την πίστη...


Αυτή τη φορά, έβαλαν στο στόχαστρό τους, τους Χριστιανούς Κόπτες και χτύπησαν δυο εμβληματικές εκκλησίες στην Αίγυπτο. Τον ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου και...

τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια. Στον Άγιο Γεώργιο, η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα στο ναό και εξερράγη την ώρα της λειτουργίας. Απολογισμός 29 νεκροί και περισσότεροι από 60 τραυματίες. Ήταν 10:00 το πρωί όταν έγινε η επίθεση. Δυο ώρες μετά, στόχος βομβιστή αυτοκτονίας έγινε ο καθεδρικός του Αγίου Μάρκου. Εκεί, ήταν για τη λειτουργία και ο Κόπτης Πατριάρχης, ο οποίος δεν τραυματίστηκε.


Ο ναός του Αγίου Μάρκου βρίσκεται 800 μέτρα μακριά από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και ήταν τέτοια η ισχύς της έκρηξης που έσπασαν τζάμια ακόμη και σε κτίρια στο λιμάνι της πόλης όπως είπε στον Alpha ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στο Κάιρο, Νίκος Κάτσικας. Μετά τις δυο τρομοκρατικές επιθέσεις, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ζήτησε από τον στρατό της χώρας να αναπτύξει στρατεύματα προκειμένου να προστατεύσουν τις «ζωτικής σημασίας υποδομές» της χώρας. 

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος ζήτησε «την άμεση ανάπτυξη μονάδων προστασίας του στρατού για να βοηθήσουν την αστυνομία να εγγυηθεί την ασφάλεια των ζωτικής σημασίας υποδομών σε όλες τις επαρχίες της χώρας», σύμφωνα με την ανακοίνωση της προεδρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου