Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Βουλγαρία: Συνελήφθησαν 5 άτομα με γερμανική υπηκοότητα για τρομοκρατία

Η ‘κρατική υπηρεσία εθνικής ασφάλειας’ - (ДАНС), της Βουλγαρίας συνέλαβε πέντε άτομα γερμανικής υπηκοότητας στο συνοριακό σταθμό «Καπιτάν Αντρέεβο» που ταξίδευαν με τρένο από το Βουκουρέστι στην Κωνσταντινούπολη. Μεταξύ των πέντε ο ένας ήταν ανήλικος...


Για τα άτομα αυτά υπάρχουν υποψίες ότι συμμετέχουν σε τρομοκρατική οργάνωση, αυτό ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της ‘Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας’.   

Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία έχουν συλλεχθεί οι τέσσερις από αυτούς υποστηρίζουν τις δραστηριότητες τρομοκρατικής οργάνωσης που...
δρα στα εδάφη της Συρίας και του Ιράκ. Τα στοιχεία είχαν ληφθεί από τις γερμανικές αρχές, οι οποίες είχαν υποβάλει τα άτομα αυτά σε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ταξίδευαν προκειμένου να ενταχθούν στην τρομοκρατική οργάνωση του ‘ισλαμικού κράτους’, ο ένας μάλιστα από αυτούς είχε χρησιμοποιήσει διαβατήριο άλλου Γερμανού πολίτη.

Το σημερινό δημοσίευμα σημειώνει ότι συνελήφθησαν βάσει του νόμου περί εθνικής ασφάλειας και μετά από ένα 24ωρο, την 12 Απριλίου, έγινε απέλαση των τεσσάρων, ενώ ο ανήλικος παραδόθηκε στην διεύθυνση της ‘Κοινωνικής Στήριξης’ προκειμένου να παραδοθεί στους γονείς του στη Γερμανία.

(trud.bg)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου