Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Χθες ήταν νωρίς… Αύριο θα είναι αργά… Τώρα είναι η ώρα…

Για τη δική μας ρεβάνς, λίγο πριν τον Αρμαγεδδώνα που πλησιάζει...


Η Ευρώπη εισέρχεται ανεπιστρεπτί στην περιδίνηση ισχυρών στρατηγικών συγκρούσεων, και όλα δείχνουν πως η τελική τους έκβαση θα επαναπροσδιορίσει εκ θεμελίων την ισορροπία, τόσο της γεωστρατηγικής όσο και της πολιτικής της αρχιτεκτονικής…


Πρόκειται για συγκρούσεις ενδογενείς ως προς τη φυσιογνωμία τους, τις οποίες ανατροφοδοτεί και ενδυναμώνει η εσωτερική της ανισομετρία, και οι οποίες επιτείνονται από την αιφνίδια κλιμάκωση και εξωγενών παραμέτρων που ενεργοποίησε η αλλαγή στην ηγεσία των ΗΠΑ, και η πρόθεσή της για δραστική επανεξέταση των γεωστρατηγικών της προτεραιοτήτων, σε έναν κόσμο που η φυσιογνωμία του αλλάζει βίαια και δραματικά. 

Τα βασικά χαρακτηριστικά σε αυτήν την Ευρώπη, είναι:
  • Η απώλεια της γεωστρατηγικής της αυτοτέλειας…
  • Η ενεργοποίηση δυναμικών που την μετατρέπουν σε χώρο σύγκρουσης πολλαπλών και αντιπαρατιθέμενων στρατηγικών, και φυσικά…
  • Η επικίνδυνη αφύπνιση μιλιταριστικών διαθέσεων από... ισχυρά κέντρα της γερμανικής ηγετικής ελίτ, που επέλεξαν να αναβαθμίσουν σε μιλιταριστική την οικονομική φυσιογνωμία του ιμπεριαλισμού της.
Οι κυρίαρχοι πυλώνες της σύγκρουσης είναι τέσσερις…

Σε αυτή την Ευρώπη, και στα πλαίσια αυτής της δομικής – γεωστρατηγικής της εξαλλαγής  που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη,  ωστόσο  η έκβαση αυτής της αντιπαράθεσης καθίσταται περισσότερο αβέβαια προϊόντος του χρόνου.
Ο πρώτος πυλώνας, είναι ο στρατηγικός αναθεωρητισμός στην αμερικανική εξωτερική πολιτική, που...

Η συνέχεια στο καινούριο φύλλο του "ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ" που θα κυκλοφορήσει σύντομα...

Αποτέλεσμα εικόνας για εφημεριδα ελευθερωτησ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου