Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Η ξένη επέμβαση τις παραμονές του 4ου Βαλκανικού πολέμου

Στα γειτονικά Σκόπια οι εξελίξεις ξεφεύγουν  από κάθε έλεγχο, και οι πυροσβεστικές παρεμβάσεις των «ισχυρών», το μόνο που τελικά καταφέρνουν, είναι να πιστώνουν χρήσιμο χρόνο σε όλους αυτούς που κλιμακώνουν σχέδια ανατροπής, και φυσικά τροφοδοτούν επικίνδυνες ρητορικές, μέσα και έξω από τη χώρα…


Ο ιδιότυπος προσεταιρισμός όλων με τον Αλβανικό μεγαλοϊδεατισμό, είναι  η επικίνδυνη θρυαλλίδα που ενεργοποιεί ανεξέλεγκτη έκρηξη, ικανή να συμπαρασύρει το σύνολο των Βαλκανικών χωρών, και η οποία συνεπικουρούμενη από ευρύτερες γεωστρατηγικές επιδιώξεις, ενδέχεται πάρα πολύ σύντομα να ανάψει τη φωτιά ενός 4ου Βαλκανικού πολέμου, πολύ πιο οδυνηρού  και με άκρως απρόβλεπτες προεκτάσεις στην αρχιτεκτονική ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

Στις εξελίξεις των τελευταίων ωρών, υπάρχουν δύο πράγματα που πρέπει απαραιτήτως να αναδειχτούν.
  • Το πρώτο αφορά στην επικοινωνιακή διαχείριση των γεγονότων, έτσι όπως την... επιχειρούν οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Σε σχέση μ αυτό καταγράφουμε από την DW, η οποία μας γνωστοποιεί ότι ο γερμανικός τύπος ασχολείται εκτεταμένα με τις εξελίξεις στο γειτονικό κρατίδιο, αλλά αυτό που συνιστά κορυφαία πρόκληση στη μεθοδολογία της ενασχόλησης, είναι η ξεδιαντροπιά, η υποκριτική και το ποντιοπιλατικό στυλ που επέλεξαν, με πρώτιστο στόχο να αποσιωπήσουν όλοι αυτοί τις μεγάλες τους ευθύνες για τα τεκταινόμενα, αλλά πρωτίστως τους βρώμικους σχεδιασμούς τους, για τα μελλούμενα να συμβούν.

Έτσι η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, σχολιάζοντας  τα όσα συνέβησαν χθες στα Σκόπια επισημαίνει πως:  «Εάν λειτουργούσαν όλα βάσει δικαίου και νόμων, ο Γκρουέφσκι και άλλοι θα βρίσκονταν ήδη ενώπιον δικαστηρίου – ανεξάρτητοι εισαγγελείς έχουν ήδη συντάξει τη σχετική ποινική αγωγή. Αλλά και υπό μια νέα κυβέρνηση ο Γκρουέφκσι και οι πιστοί ακόλουθοί του θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Προσπαθούν οπωσδήποτε να το αποφύγουν – στην ανάγκη και με τη βία. Αυτό απέδειξε ο όχλος υπό την καθοδήγηση του μέχρι πρότινος κυβερνώντος κόμματος όταν εισέβαλε στη βουλή στα Σκόπια και ξυλοκόπησε βουλευτές. Ούτε ο μέχρι πρότινος αρχηγός της αντιπολίτευσης και εκλεγμένος επικεφαλής της κυβέρνησης γλίτωσε από τα επεισόδια. Τι θα μπορούσε όμως να κάνει η ΕΕ ή η Ουάσιγκτον; Σχεδόν τίποτα. Ακόμη και στη Ρουμανία, την Πολωνία ή την Ουγγαρία, η δημοκρατία περνάει κρίση. Ως μέλη της ΕΕ όμως, υπόκεινται έστω και στον υποτυπώδη έλεγχο των Βρυξελλών. Η ΠΓΔΜ όμως είναι απλώς υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ. Για τον Γκρουέφσκι και την κλίκα του άλλωστε η προσωπική τους ελευθερία και εξουσία είναι πολύ πιο σημαντικές απ’ ό,τι ο μακρινός στόχος να γίνει η χώρα τους μέλος της ΕΕ»

Την ίδια στιγμή και για το ίδιο θέμα, η Neue Osnabrücker Zeitung γράφει: «Η ΕΕ κουράστηκε όσον αφορά τις διαδικασίες ένταξης. Όπως στην περίπτωση της ΠΓΔΜ, όπου η δημοκρατία αποδομείται αυτή τη στιγμή. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Η ΕΕ έχει μάθει από τα λάθη της. Η ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας το 2007 ήταν εσπευσμένη. Διαφθορά, εγκληματικότητα και μια αδύναμη δικαιοσύνη αποτελούν μέχρι σήμερα την καθημερινότητα εκεί. Άραγε σήμερα θα εντάσσονταν στην ΕΕ; Με την Ουγγαρία υπάρχει συχνά διαμάχη για ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου. Η ΕΕ έχει ήδη προβλήματα με τα μέλη της στην ανατολική Ευρώπη. Δεν μπορεί να διακινδυνεύσει ξανά κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό εξετάζει πολύ καλά τις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, όπως για παράδειγμα την ΠΓΔΜ εδώ και δώδεκα χρόνια».

Κουρασμένα παλικάρια λοιπόν οι Γερμανοί και μέσω αυτών σύμπασα η Ευρωπαϊκή ελίτ, δηλώνει αποκαμωμένη, για ανεξάντλητη υπομονή όσο και την ανοχή της. Ας αποτολμήσουμε λοιπόν την… «άλλη ανάγνωση» αυτών των δημοσιευμάτων, υπενθυμίζοντας τέσσερα αμείλικτα ερωτήματα, τα οποία οφείλει να απαντήσει σύσσωμη η Ευρωπαϊκή ελίτ, αλλά πρωτίστως οι ελληνόφωνοι ατζέντηδες  που επιδίδονται σε διαλέξεις για τα πολύτιμα Ευρωπαϊκά ιδεώδη και άλλα κουλά, που διακυβεύονται στις μέρες μας από την ενίσχυση του λαϊκισμού και άλλων διεργασιών και φαινομένων.

Ερώτημα πρώτο: Ποιος χορογράφησε το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, και εν τέλει ποιος έβαψε τα χέρια του στο αίμα αθώων Ευρωπαίων πολιτών, με τη συντονισμένη ένοπλη επέμβαση στη Σερβία στις 24 Μαρτίου του 1999;;; Κάποιοι εισβολείς από τη Σενεγάλη, ή μήπως οι «Ηνωμένοι Εξαγωγείς Δημοκρατικών Ιδεωδών» με τα ένοπλα τμήματα των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, κηρύσσοντας ουσιαστικά τον Γ’ Βαλκανικό πόλεμο στο απόγειο του 21ου Αιώνα;;;

Ερώτημα δεύτερο: Ποίου απεσταλμένος υπήρξε ο κ. Νίμιτς και με ποιος συνδιαλεγόταν επί χρόνια για τη διευθέτηση της εκκρεμότητας με την ονομασία των Σκοπίων??? Απεσταλμένος της Ουγκάντας υπήρξε ή μήπως του χειραγωγούμενου από τις δικές σας ελίτ ΟΗΕ, όπως είναι ακόμη και στις μέρες μας – τώρα που μιλάμε- ο τουρκοπροσκυνημένος Άιντε ό οποίος υποτίθεται ότι φροντίζει για τη δρομολόγηση δημοκρατικής και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό???

Ερώτημα τρίτο: Ποιες «υπεύθυνες» κυβερνήσεις εδώ και δεκαετίες, και ενώ κυβερνούσε ο φασίστας Γκρούεφσκι, επέμεναν να αναγνωρίζουν τα Σκόπια με τη Συνταγματική τους ονομασία αν και ακόμη η εκκρεμότητα με την Ελλάδα δεν έχει διευθετηθεί, και λογικά θα όφειλαν σεβασμό  στη φίλη και σύμμαχο χώρα;;; Οι κυβερνήσεις του μακρινού Σείριου, ή μήπως όλοι εσείς όψιμοι θεματοφύλακες της Δημοκρατίας;;;

Ερώτημα τέταρτο:  Ο ηγέτης ποιάς χώρας τρεις μόλις μέρες πριν τα γεγονότα στα Σκόπια δήλωνε απειλητικά, πως αν δεν ενταχθούν τα δικά του παιδιά στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, τότε οι εξεγέρσεις και η διάσπαση είναι αναπόφευκτη εξέλιξη στα Βαλκάνια;;; Ο κακός Κιμ ή μήπως ο φίλτατος Εντι  Ράμα για τον οποίο κανείς δε λέει σήμερα κουβέντα;;;
  • Το δεύτερο σχετίζεται με τις εξελίξεις στο ίδιο το γειτονικό κρατίδιο, οι οποίες όλα δείχνουν πως οδηγούνται σε λογικές πραγματικού εμφυλίου και εν τέλει σε προετοιμασία του εδάφους για ξένη – ακόμη και ένοπλη – επέμβαση σε αυτό.
Ο συνασπισμός λοιπόν της αντιπολίτευσης υπό τη Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα “εκλέξει” σύντομα  νέα κυβέρνηση μετά την εκλογή, του Ταλάτ Τζαφέρι στη θέση του Προέδρου του κοινοβουλίου, και η οποία ψηφοφορία συνοδεύτηκε από τα γνωστά βίαια επεισόδια.

Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον χαιρέτισαν την εκλογή Τζαφέρι, και σήμερα καταφθάνει στα Σκόπια ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χόιτ Μπράιαν Γι, στα πλαίσια φυσικά μιας ανοικτής όσο και απροκάλυπτης επέμβασης στα εσωτερικά του γειτονικού κρατιδίου.

Είναι φανερό πως πρόκειται για εξέλιξη που ρίχνει λάδι στη φωτιά των εξελίξεων, και φυσικά πρόκειται για εξέλιξη απόλυτα εναρμονισμένη με τις πρόσφατες δηλώσεις τόσο του κ. Μακ Μάστερ όσο και του γερουσιαστή Μακ Κέιν, για «ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ στη Βαλκανική».

Αλλά προφανώς όλο αυτό, είναι απόλυτα ταυτισμένο με την περί Δημοκρατίας αντίληψη για την οποία κομπορρημονούν οι πολιτικοί και μιντιακοί παράγοντες της Ευρωπαϊκής ελίτ και όχι μόνο.


Να θυμίσουμε πάντως ότι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες…  είναι ιδιαιτέρως σοβαρές… και σε ότι μας αφορά η Ελληνική κυβέρνηση αρκείται σε διαλέξεις περί Δημοκρατίας και πολιτικού καθωσπρεπισμού, αμήχανη, άτολμη και προκλητικά απρόθυμη να αντιληφθεί τι διακυβεύεται πραγματικά σήμερα στα Βαλκάνια και να προετοιμάσει από κάθε άποψη τη χώρα, πολύ δε περισσότερο που η Θράκη - η δική μας η Θράκη - βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της Τουρκικής επιθετικής και πρακτόρικης ρητορικής.

Περισσότερα και αναλυτικότερα στο σχετικό βίντεο από την τελευταία «ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ», για να ενημερωθείτε για όλα όσα αποσύρει από το προσκήνιο η συνωμοσία σιωπής που έχει επιβληθεί στη χώρα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου