Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Σινά: Μάχη στρατού και τζιχαντιστών στην οδό της μονής της Αγίας Αικατερίνης

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίσθηκαν, σε σημείο ελέγχου ασφαλείας, στο όρος της Αγίας Αικατερίνης, αργά την Τρίτη, στο νότιο Σινά, μετά από ανταλλαγή πυρών με ομάδα μαχητών, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου...


Η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει ότι ομάδα μαχητών άνοιξε πυρ κατά του σημείου ελέγχου, σε ένα δρόμο που... οδηγεί στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στην κορυφή του βουνού.

«Οι αστυνομικές δυνάμεις αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους μαχητές μέχρι να αποκτήσουν τον έλεγχο και ανάγκασαν τους ένοπλους να απομακρυνθούν», αναφέρει η ανακοίνωση.

Οι τέσσερις Αιγύπτιοι αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν  μεταφέρθηκαν στο διεθνές νοσοκομείο του Σαρμ ελ Σεΐχ. Η σορός του νεκρού αστυνομικού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αγίας Αικατερίνης.

Το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης είναι ένα από τα παλαιότερα χριστιανικά μοναστήρια και το κύριο τουριστικό αξιοθέατο στο νότιο Σινά,  και η συμπλοκή αυτή έρχεται μετά από δύο εβδομάδες μετά τις βομβιστικές επιθέσεις τις Ορθόδοξες Εκκλησίες στην Αλεξάνδρεια και την Τάντα, όπου σκοτώθηκαν πάνω από 45 άτομα την Κυριακή των Βαΐων, σημειώνει το δημοσίευμα.
(english.ahram.org.eg)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου