Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Το σύστημα έχει ανάγκη τους μπουρλοτιέρηδες και οι ίδιοι θρέφονται απ αυτό

Μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και όχι μόνο, αναμένουν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, έπειτα από την βομβιστική επίθεση στο κτήριο που στεγάζονται οι διοικητικές υπηρεσίες, της “Eurobank”, στην οδό Σανταρόζα στο κέντρο της Αθήνας...

Μπαράζ τρόμου στην Αθήνα - Ποιοι είναι οι στόχοι

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως το λεγόμενο εγχώριο “αντάρτικο πόλης” έχει ένα κοινό σημείο αναφοράς και συνεννόησης μεταξύ τους, πλην όμως υπάρχει κι ένας...

υφέρπων ανταγωνισμός μεταξύ των οργανώσεων, όσον αφορά στο ηγετικό προφίλ της κάθε ένοπλης ομάδας.

Κατά συνέπεια είναι δυνατών να επιδοθούν σε ένα ανταγωνιστικό μπαράζ χτυπημάτων με φόντο τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών από τραπεζικά ιδρύματα.
Το είδος του μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε είναι ένας κοινός ωρολογιακός μηχανισμός που κάθε οργάνωση θα μπορούσε να κατασκευάσει Ωστόσο οι αστυνομικοί εκτιμούν πως πίσω από την βομβιστική επίθεση στο κέντρο τις Αθήνας, ίσως βρίσκεται η “Συνωμοσία της Φωτιάς”, καθώς όπως η ίδια έχει ανακοινώσει το σχέδιο “Νεμεσις 2” είναι σε πλήρη εξέλιξη, άρα ακόμα ο κύκλος των χτυπημάτων δεν έχει κλείσει.

Από το κάδρο των ερευνών πάντως δεν έχει βγει η “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”, η οποία είχε χτυπήσει το Καλοκαίρι του 2016 το κτήριο του ΣΕΒ, επίσης στο κέντρο τις Αθήνας και μάλιστα με τρόπο παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποίησαν οι άγνωστοι το βράδυ τις Τετάρτης, για να χτυπήσουν το κτήριο της “Eurobank”, στην οδό Σανταρόζα.

Τους “είδαν” οι κάμερες


Το κλειστό κύκλωμα παρακολουθήσεις της τράπεζας, αλλά και κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας “συνέλαβαν” την εικόνα των δυο βομβιστών που επέβαιναν, σε μηχανάκι μικρού κυβισμού ίσως “παπάκι”.
Ο οδηγός φορούσε λευκό κράνος ενώ ο συνοδηγός μαύρο κράνος και μπλε μπουφάν. Αμέσως μετά την τοποθετήσει του σακιδίου που περιείχε των εκρηκτικό μηχανισμό, διέφυγαν με κατεύθυνση την οδό Πανεπιστημίου και έστριψαν μάλλον στην Εμ. Μπενάκη με κατεύθυνση την περιοχή των Εξαρχείων.

Περίπου το ίδιο δρομολόγιο είχαν ακολουθήσει οι άγνωστοι που το περασμένο Δεκέμβρη είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό, στο Υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.
Μάλιστα το αυτοκίνητο που είχαν χρησιμοποιήσει τότε λίγες ώρες έπειτα από την τοποθετήσει του μηχανισμού στα ρολά του Υπουργείου είχε βρεθεί καμένο σε δρόμο των Εξαρχείων.
Κατά συνέπεια οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν είναι δυνατόν να μην εξετάσουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου