Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Σερβικές Υπηρεσίες: Νέα τρομοκρατική οργάνωση στο Κόσοβο

Οι υπηρεσίες πληροφοριών της Σερβίας εντόπισαν μια νέα τρομοκρατική οργάνωση στο Κοσσυφοπέδιο, η οποία βρίσκεται υπό την αιγίδα του UCK...


Οι σερβικές υπηρεσίες παρακολουθούν το έργο της νέας τρομοκρατικής οργάνωσης  που φέρει την ονομασία «Μάτι του Λαού», που έχει, ήδη, αναλάβει την ευθύνη του δικηγόρου της Πρίστινα Αζέμ Βλάσι, όπως γράφει η σερβική «Blic»,  προσθέτοντας ότι ο στόχος αυτής της ομάδας θα...
μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε πολιτικός, δικαστής ή οποιαδήποτε άλλο πρόσωπο που δεν συναινεί στην ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας.

Τα κεντρικά γραφεία της τρομοκρατικής οργάνωσης φέρονται να είναι στην Ελβετία και έχει στόχους την ανεξαρτησία και το σχηματισμό μιας Μεγάλης Αλβανίας, και δεν θα διστάσει να έρθει σε σύγκρουση με όλους τους αντιπάλους.

Πρώτοι στόχοι της ομάδας αυτής είναι οι επιθέσεις σε Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και σε Αλβανούς,  που αρνούνται να ενταχθούν στις τρομοκρατικές ενέργειές της.

«Τα στοιχεία των μεμονωμένων μελών είναι στις υπηρεσίες Πληροφοριών της Σερβίας. Η παρουσία τους στο Κοσσυφοπέδιο δεν έχει περάσει απαρατήρητη και σίγουρα οι ενέργειες τους  δεν θεωρήθηκε σοβαρή», είπε ο συνομιλητής της «Blic».

Σχετική είναι η δήλωση του στρατηγού Μομίρ Στογιάνοβιτς,  πρώην πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινοβουλίου της Σερβίας, που αναφέρει ότι παρότι είναι νέα αυτή η οργάνωση βρίσκεται υπό την προστασία των πρώην μελών του UCK.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι η νέα τρομοκρατική ομάδα με τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της και με απειλές εναντίον όλων των αντιπάλων στον αγώνα για μια μεγάλη Αλβανία, αποτελεί κίνδυνο για την πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία των Σκοπίων και ενδέχεται  στο προσεχές διάστημα να προκαλέσει κάποια προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου