Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Ισλαμική τρομοκρατία: Απειλεί το σύνολο της Ευρώπης ο Ερντογάν, όχι μόνο την Ελλάδα και την Κύπρο…

Οι δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν που απειλεί το σύνολο των κρατών της Ε.Ε με ισλαμική τρομοκρατία και ότι θα φοβούνται οι πολίτες της να κυκλοφορούν στους δρόμους, επιβάλλουν την ουσιαστική αντίδραση όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι σε τέτοιες πρακτικές που μόνο παρανοϊκές μπορούν να χαρακτηριστούν...

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ: Πολεμικά πλοία παίρνουν μέρος στην πολυεθνική άσκηση «PHOENIX EXPRESS 2016», στην περιοχή Κεντρικής Μεσογείου και στη ναυτική βάση της Σούδας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ, STR

του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗ

Μέχρι που χαϊδεύει όμως η Ε.Ε τον Ερντογάν λόγω του ότι η χώρα αυτή είναι μεγάλη αγορά, στο τέλος θα βρεθεί η πολιτισμένη Ευρώπη μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις. 

Βιώσαμε τις αντιδράσεις της ηγεσίας της Τουρκίας όταν η Ολλανδία ως κυρίαρχο κράτος απαγόρευσε την διενέργεια προεκλογικών συγκεντρώσεων στους εκπροσώπους της κυβέρνησης Ερντογάν στο έδαφος της, καθώς και...
τα αποτελέσματα της τρομοκρατικής ενέργειας στο Λονδίνο αμέσως μετά τις δηλώσεις Ερντογάν. Εμείς στην Ελλάδα βιώνουμε καθημερινά τον “τσαμπουκά” της γειτονικής χώρας αμφισβητώντας τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Γι’ αυτό ήλθε η ώρα η Ε.Ε στο σύνολο της και η κάθε χώρα μέλος ξεχωριστά να αντιμετωπίσει την Τουρκία όχι στη λογική του συμφέροντος αλλά στη βάση του διεθνούς δικαίου, στη βάση της ιστορικής αλήθειας και πάνω από όλα στη βάση της αλληλεγγύης που τελικά θα είναι ο καταλύτης για την πορεία και  την ύπαρξη της Ευρώπης όπως τουλάχιστον την γνωρίζουμε σήμερα. Κύριοι της Ευρώπης η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας ενός κράτους μέλους της Ε.Ε από τη γειτονική Τουρκία,  είναι κρατική τρομοκρατία εκ μέρους μάλιστα μιας χώρας υποψήφιας για ένταξη στη Ε.Ε. Ενδεχόμενα ένα θερμό επεισόδιο ή ένας πόλεμος έστω μικρής διάρκειας μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας πόσους νεκρούς θα έχει; 

Σε τι διαφέρουν τελικά οι τρομοκρατικές ενέργειες με τις δεκάδες εκατοντάδες αδικοχαμένους αμέριμνους πολίτες στις διάφορες πρωτεύουσες της Ευρώπης από τον ISIS,από μια σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας που θα έχει ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς σε ανθρώπινο επίπεδο και τεράστιες καταστροφές σε υποδομές; Αυτό κύριοι της Ε.Ε δυστυχως είναι επίσημη κρατική τρομοκρατία αφού η Τουρκία με απειλή άσκησης βίας αμφισβητεί το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες που η ίδια έχει υπογράψει. Πως ανέχεστε τέτοια συμπεριφορά; Συγχαρητήρια για τη στάση σας. Θα συνεχίσετε να έχετε την ίδια στάση απέναντι στη Τουρκία και μετά τις υπογραφές των 27 ηγετών στη Ρώμη για τη συνθήκη στο κλείσιμο των εξήντα χρόνων ζωής της Ένωσης. Η συνθήκη της Ρώμης που υπέγραψαν οι 27 αναφέρει ρητά ότι τα κράτη μέλη θα καταβάλουν προσπάθειες για να υλοποιήσουν: Μια ασφαλή και προστατευμένη Ευρώπη, μια Ένωση όπου οι πολίτες θα αισθάνονται ασφαλείς και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, όπου τα Εξωτερικά μας σύνορα θα είναι ασφαλή κ.λ.π. Άρα κύριοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης εμείς οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο και τη Στρογγύλη ζητούμε αυτό που υπογράψατε να το κάνετε πράξη για να έχουν νόημα και οι υπογραφές σας. Με άλλα λόγια υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν. 

Δυστυχώς ουδείς Ευρωπαίος αξιωματούχος ιδρώνει ή ίδρωσε το αυτί του μέχρι τώρα τουλάχιστον, ακούγοντας τον Υπουργό των Εξωτερικών, το Πρωθυπουργό της Τουρκίας να αμφισβητούν τα Ίμια, τα 18 νησιά, τα 130 και τις βραχονησίδες στο Αιγαίο, γιατί μέχρι σήμερα στη πολιτική της Ε.Ε δεν πρυτανεύει η τήρηση του διεθνούς δικαίου, ούτε η αλληλεγγύη που είναι βασικές αρχές πάνω στις οποίες θα έπρεπε να λειτουργούν οι χώρες μέλη. Γι’ αυτό μέσα από το κείμενο που ακολουθεί κάνω μια εκτενή αναφορά στις βραχονησίδες του Αιγαίου για να καταδείξω όχι την Ελληνικότητα τους που είναι κατοχυρωμένη από διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις, αλλά τον στρουθοκαμηλισμό των υπευθύνων της Ε.Ε που μολονότι οι βραχονησίδες είναι και Ευρωπαϊκός χώρος και γι’ αυτό το λόγο έχουν δαπανηθεί Ευρωπαϊκά χρήματα, εν τούτοις οι αξιωματούχοι της Ε.Ε δε τολμούν να αρθρώσουν ένα αυστηρό λόγο και να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε βάρος της Τουρκίας για το παράνομο των ενεργειών της. Οι βραχονησίδες ως Ευρωπαϊκό έδαφος επιτέλους θα πρέπει να τύχουν της απόλυτης προστασίας και των αναγκαίων παρεμβάσεων όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η αξία των βραχονησίδων , εκτός από εθνικός χώρος, συνίσταται στο έντονο περιβαλλοντικό και οικολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν. Το σύνολο του Αιγαιακού χώρου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα φυσικό εργαστήρι στο οποίο μπορούν να μελετηθούν οι μηχανισμοί εκείνοι που συμβάλλουν στη διαφοροποίηση και στην εξέλιξη των ειδών. 

Η περιορισμένη ανθρώπινη δράση στις βραχονησίδες, δημιουργεί ένα ιδιαίτερα φιλικό περιβάλλον για πολλά και σπάνια είδη πουλιών και φυτών. Η οικολογική αυτή διάσταση έχει εγνωσθεί αρκετά νωρίς από Ελληνικές  ερευνητικές και οικολογικές ομάδες τόσο σε ιδιωτικό όσο και σε εθνικό επίπεδο και περισσότερο από μια εικοσαετία μελετούν τα οικοσυστήματα των βραχονησίδων. Η Ελλάδα από το 1984 έχει αναλάβει μελέτες στη περιοχή των βραχονησίδων Ίμια, χωρίς ποτέ η Τουρκία να εκδηλώσει οποιαδήποτε αντίδραση. Οι πρωτοβουλίες αυτές έδωσαν το έναυσμα στη Ε.Ε για το χαρακτηρισμό της περιοχής ως κοινοτικού βιότοπου που χρήζει ειδικά διαχειριστικά μέτρα για την προστασία της. Συγκεκριμένα οι βραχονησίδες Ίμια συμπεριλαμβάνονται στη περιοχή Αρκοί, Λειψοί που έχει δηλωθεί ως βιότοπος στο κοινοτικό πρόγραμμα προστασίας CORINE. Την περίοδο 1986-1994 στα πλαίσια του προαναφερθέντος κοινοτικού προγράμματος κατεγράφει ο οικολογικός πλούτος των βραχονησίδων. Το πρόγραμμα αυτό που εντάσσει τις οικολογικά σημαντικότερες περιοχές σε μια βάση δεδομένων της Ε.Ε, στηρίζεται στη μελέτη κοινοτικού εμπειρογνώμονα που άρχισε το 1984 και ολοκληρώθηκε από το Ε.Μ.Π. το 1994. Το 1996 στα πλαίσια της δημιουργίας του κοινοτικού δικτύου NATURA 2000, η Ελλάδα συμπεριέλαβε, στον πρώτο κατάλογο των 163 οικολογικά ευαίσθητων περιοχών που υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, 50 περιοχές του Αιγαίου που περιλαμβάνουν το σύνολο σχεδόν των βραχονησίδων του, γεγονός που αποδεικνύει τον ιδιαίτερο φυσικό και περιβαλλοντικό πλούτο τους. 

Το Δίκτυο NATURA 2000 είναι ένα Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο με ιδιαίτερη αξία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εξαιτίας της παρουσίας σημαντικών ειδών ζώων, φυτών και φυσικών οικοτόπων. Το Δίκτυο NATURA 2000 αποτελείται από 2 κατηγορίες περιοχών: Τις “Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ)„ (σύμφωνα με την οδηγία 79/409/ΕΟΚ) που επιλέχθηκαν με κριτήριο την παρουσία σημαντικών πουλιών και τους “Τόπους Κοινοτικής Σημασίας„ (ΤΚΣ) σύμφωνα με την οδηγία 92/43/ΕΟΚ) που επιλέχθησαν με κριτήριο την παρουσία σημαντικών ειδών φυτών, άλλων ζώων (εκτός των πουλιών και οικοτόπων). Οι περιοχές της Ελλάδας που ανήκουν στο Δίκτυο NATURA 2000 είναι 359 και έχουν έκταση 2.360.000 εκτάρια καλύπτοντας το 18% της χερσαίας επιφάνειας της Ελλάδας. Από αυτές τις περιοχές 83 βρίσκονται στο Αιγαίο. Η οδηγία 92/43/ΕΟΚ ενσωματώθηκε στο Εθνικό δίκαιο με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 33318/3028/1998. Οι δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι υπάρχουν 130 μικρές και μεγάλες βραχονησίδες οι οποίες ούτε ταυτότητα έχουν ούτε καν είναι γνωστό σε ποιον ανήκουν μας αναγκάζει εμάς τους  Αιγαιοπελαγίτες να απαντήσουμε και να πούμε στη ηγεσία της γείτονος Τουρκίας ότι οι βραχονησίδες του Αιγαίου όχι μόνο είναι Ελληνικό έδαφος, αλλά και Ευρωπαϊκό. Ανήκουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο NATURA 2000, έχουν ταυτότητα είναι πλήρως καταγεγραμμένες και χαρτογραφημένες και απολαμβάνουν του κοινοτικού καθεστώτος προστασίας και διατήρησης. 

Για όλες τις βραχονησίδες και νησίδες του Αιγαίου υπάρχουν επίσημοι κωδικοί με την Ευρωπαϊκή τους ονομασία και αποτελούν Ζώνες Ειδικής Προστασίας του Δικτύου NATURA 2000. Αν η ηγεσία της Τουρκίας στο σύνολο της δεν είναι ενημερωμένοι για το δίκτυο NATURA 2000 που περιλαμβάνει 83 περιοχές του Αιγαίου με όλους τους βράχους και τις βραχονησίδες τότε για να τους διευκολύνω παραθέτω και τον κωδικό του site προκειμένου να εντοπίσουν, όχι μόνο τα Ίμια που είναι ιδιαίτερα αγαπητά σε αυτούς, αλλά πολύ περισσότερο σε μας αφού αυτά είναι Ελληνικό και ταυτόχρονα Ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά και όλες τις άλλες βραχονησίδες και βράχους που έχουν και όνομα και ιδιοκτήτη. Ο κωδικός του site είναι: GR4210010. Κύριοι αξιωματούχοι της Τουρκίας τα Ίμια όπως και όλες οι βραχονησίδες του Αιγαίου που είναι στο Δίκτυο NATURA 2000 είναι ελληνικό έδαφος, αποτελούν Ζώνες ειδικής Προστασίας και επειδή είναι και Ευρωπαϊκό έδαφος χρηματοδοτήθηκαν από την Ε.Ε διάφορες μελέτες προστασίας των μοναδικών φυτών και πουλιών που βρίσκονται σ’ αυτές. Γι’ αυτό η Ε.Ε επί τέλους δια στόματος της κυρίας Φεντερίκα Μογκερίνη ως Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας και του κυρίου Γιοχάνες Χαν, επιτρόπου για την διερεύνηση της Ε.Ε αλλά και όλα τα συλλογικά όργανα της Ε.Ε θα πρέπει να στείλουν στον Σουλτάνο με καθαρό τρόπο ένα αυστηρό μήνυμα ότι οι διεκδικήσεις στις Ελληνικές βραχονησίδες στο Αιγαίο, είναι διεκδικήσεις σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν θα τις ανεχτεί άλλο και ότι στις Ζώνες Ειδικής Προστασίας όπως είναι τα Ίμια και οι εκατοντάδες βραχονησίδες, η Ένωση θα χρηματοδοτήσει παρεμβάσεις που θα στηρίξουν αυτό το ξεχωριστό οικοσύστημα. 

Γι’ αυτό οι Έλληνες Ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων οργανωμένα οφείλουν να πιέσουν τους αρμόδιους της Ένωσης να πάρουν καθαρή θέση για την Ελληνικότητα των Ιμίων και όλων των βραχονησίδων και ταυτόχρονα να απαιτήσουν η Ε.Ε να στηρίξει ένα πρόγραμμα παρεμβάσεων με μικρά έργα υποδομής για να σωθεί το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον τους. Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες των Ιμίων της Καλολίμνου και άλλων βραχονησίδων από τον βιότοπο Αρκοί- Λειψοί-Αγαθονήσι και βραχονησίδες του Δικτύου NATURA 2000 που παράνομα διεκδικεί η Τουρκία για να καταδειχθεί το μοναδικό οικοσύστημα και η περιβαλλοντική σπουδαιότητα αυτών των βραχονησίδων που έχουν και όνομα και ιδιοκτήτη. Και ο ιδιοκτήτης τους είναι η Ελλάδα.

Κύριοι αξιωματούχοι της Τουρκίας για ενημέρωση σας και για να συνειδητοποιήσετε επί τέλους ότι τα νησιά μας και οι παρακείμενες βραχονησίδες τους έχουν όνομα και ιδιοκτήτη, σας θυμίζω την εφημερίδα της Στρατιωτικής Διοικήσεως Δωδεκανήσου αριθμός φύλλου 48 της 26ης Ιουλίου 1947 όταν ο στρατιωτικός διοικητής Περικλής Ιωαννίδης παρέλαβε τη διοίκηση των Δωδεκανήσων με τις παρακείμενες βραχονησίδες.

Επίσης πάντα στα πλαίσια της ενημέρωσης σας κύριοι Αξιωματούχοι της Τουρκίας προκειμένου να σταματήσετε τις ανιστόρητες διεκδικήσεις σας με τις συνεχείς προκλήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μου στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο στη Θράκη, αφού βέβαια παράνομα από το 1974 έχετε εισβάλει στη Κύπρο και παρανόμως κατέχετε το 37% του Κυπριακού εδάφους ανεξάρτητου κράτους μέλους του Ο.Η.Ε, παραθέτω ένα ενημερωτικό χάρτη που δείχνει πως φθάσαμε ως χώρα να έχουμε τα σημερινά σύνορα χύνοντας ποταμούς αίματος και γνωρίζοντας σας ως απλός Έλληνας πολίτης ότι αυτά τα σύνορα θα τα υπερασπιστούμε σαν μια γροθιά όλοι οι Έλληνες.


Αυτό οφείλετε να το λάβετε σοβαρά υπόψιν θυμίζοντας σας ταυτόχρονα αυτό που είπε ο Τσώρτσιλ κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου, όταν εσείς ήσασταν απλοί θεατές, ότι οι Ήρωες πολεμούν όπως οι Έλληνες. Κύριε Ερντογάν, κύριε Γιλντιρίμ εμείς οι Έλληνες αγαπούμε την ειρήνη αλλά ξέρουμε να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας όταν αυτή μας έχει ανάγκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου