Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017

Σκόπια: Συναγερμός στα σύνορα - Σε επιφυλακή οι ΕΔ και η ΕΛ.ΑΣ

Η γειτονική χώρα είναι σε ακυβερνησία και μόνιμη αναταραχή το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας αλλά και η ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή να έχουν λάβει συγκεκριμένες εντολές επιφυλακής...

Συναγερμός στα σύνορα με τα Σκόπια – Σε επιφυλακή 2 ωρών ειδική μονάδα

Η ειδική μονάδα του Στρατού, η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία, μια εκ των κορυφαίων μονάδων της χώρας έχει λάβει εντολή επιφυλακής. Η αντιπολίτευση των Σκοπίων κατηγόρησε τον Πρόεδρο της κυβέρνησης Γκιόργκε Ιβάνοφ για απόπειρα πραξικοπήματος την πρώτη του Μάρτη 2017, ενώ στις...

4 Μαρτίου ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ζάεφ Ζόραν κατηγόρησε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι, ότι δημιουργεί εντάσεις στα Σκόπια με στόχο να εμποδίσει την ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας ώστε να σωθούν από τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει.


Συγκεκριμένα οι εντολές λένε ότι πρέπει εντός δύο ωρών να είναι σε θέση να κινηθούν οι Ειδικές Δυνάμεις ενώ εντός έξι ωρών θα πρέπει να είναι σε θέση να κινηθούν τα άρματα μάχης.

Η συγκεκριμένη μονάδα ήταν αυτή που έκανε διαρκείς ασκήσεις τόνωσης και του ηθικού των ακριτών στα σύνορα κατά τη διάρκεια της έντασης λόγω του προσφυγικού στην περιοχή.
Ανάλογες είναι οι εντολές που έχουν λάβει στο σύνολό τους οι μονάδες του Στρατού στις περιοχές Κοζάνης και Φλώρινας, αλλά και οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Στα Σκόπια οι εντάσεις είναι καθημερινές. Το εθνικιστικό κόμμα του Γκρουέφσκι αν και ήρθε πρώτο στις εκλογές δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση ενώ ο πρόεδρος της χώρας δεν επέτρεψε τον σχηματισμό κυβέρνησης με τη συμμετοχή των τριών κομμάτων των αλβανόφωνων των Σκοπίων.

Η ένταση μεταξύ σλαβόφωνων και αλβανόφωνων βρίσκεται και πάλι σε κορύφωση και πολλοί είναι εκείνοι που βλέπουν προσπάθεια αποσταθεροποίησης στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου