Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Σκόπια: Οι Αλβανοί απαντούν στις παραστρατιωτικές ομάδες του Γκρούεφσκι

Ο Σύνδεσμος Βετεράνων του UCK, σε συνάντησή ορισμένων αξιωματικών και υπαξιωματικών που συμμετείχαν στις τάξεις του UCK, στον πόλεμο του 2001, αντέδρασαν  δημοσίως στα αρμόδια όργανα της χώρας... 


Για να λάβουν τα  κατάλληλα μέτρα κατά προσώπων στην ομάδα που επονομάστηκε ως ‘Λιοντάρια’ και επικαλούνται πολιτική ανυπακοή,  δημιουργώντας παραστρατιωτικούς  σχηματισμούς με... ανθρώπους που έχουν καταδικασθεί από το Δικαστήριο της Χάγης, ως εγκληματίες πολέμου, για συμμετοχή τους σε εγκλήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου κατά του άμαχου πληθυσμού, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο των Βετεράνων Νταίμ Χισένι.

«Αυτή είναι μια δήλωση – πρόκληση πολύ σοβαρή που παραβιάζει και υπονομεύει την αληθινή ειρήνη, τη σταθερότητα και τη συνύπαρξη των πολιτών σε αυτήν τη χώρα», σημειώνει με ψυχραιμία η ανακοίνωση των Αλβανών βετεράνων του UCK.

Ο Σύνδεσμος προσθέτει ότι περιμένει από τον διεθνή παράγοντα να δεσμευθεί για το κράτος δικαίου, για τη λειτουργία της δικαιοσύνης στη χώρα και την εξάλειψη όλων των μορφών διακρίσεων λόγω φυλετικής, εθνικής και θρησκευτικής ιδιαιτερότητας. (tetovasot.com).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου