Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Η Τουρκία θα αποκαταστήσει ιστορικό θέατρο των Σκοπίων

«Τα Σκόπια έχουν ένα μεγάλο αριθμό ιστορικών τουρκικών δομών- ορόσημα και αυτά είναι χρήσιμα για τη χώρα, όσον αφορά την προστασία, τη διατήρηση και τη λειτουργική τους χρήση», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ναμπί Αβτζί  σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σκοπιανό υπουργό Επικρατείας Μπεϊτσάν Ιλίας  στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα...


Ο Αβτζί δήλωσε ότι ο Οργανισμός Τουρκικής Συνεργασίας και Συντονισμού (ΤΙΚΑ) έχει, ήδη, αποκαταστήσει πολλά ιστορικά μνημεία των Σκοπίων, όπως είναι το Τζαμί Μουσταφά Πασά και... το Κουρσουμλί Αν, ένα οθωμανικό χάνι που χτίστηκε τον 15ο ή τον 16ο αιώνα το οποίο χρησίμευε ως πανδοχείο και φυλακή στα παλιά Σκόπια.

Η αποκατάσταση από τον ΤΙΚΑ, του τουρκικού θεάτρου στα Σκόπια, δήλωσε ο Αβτζί θα βοηθήσει στη διατήρηση μιας πολύ σημαντικής δομής που αποτελεί τουρκική πολιτιστική κληρονομιά.

Το Τουρκικό Θέατρο των Σκοπίων, ιδρύθηκε το 1950, έχει λάβει αναγνώριση από την τοπική Προεδρία για την πολιτιστική της συνεισφορά. Εκτός από την τουρκική γλώσσα το θέατρο παίζει και έργα άλλων βαλκανικών γλωσσών. (worldbulletin.net)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου