Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Αμερικανός πρέσβης στη Σερβία: Πηγή στρατολόγησης τρομοκρατών τα Δ. Βαλκάνια

Ο Αμερικανός πρέσβης στη Σερβία, Κάιλ Σκοτ (Kyle Randolph Scott) προειδοποίησε ότι οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων είναι στόχοι για προσλήψεις τρομοκρατών  και αποτελούν τη βασική πηγή εξτρεμιστών στην Ευρώπη...


Σε συζήτηση σχετικά με την πρόληψη του βίαιου εξτρεμισμού, ο Αμερικανός διπλωμάτης υπενθύμισε ότι το ‘ισλαμικό κράτος’ έχει μια στρατηγική προπαγάνδας για τα Δυτικά Βαλκάνια όπου υπάρχει ισχυρή παρουσία του Ισλάμ και... ότι χρησιμοποιεί τις γλώσσες της περιοχής και τα κοινωνικά δίκτυα με σκοπό την πρόσληψη.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι  προσεγγίζουν τους νέους, αυτοί πρέπει να σκέφτονται κριτικά για το κάθε τι που διαβάζουν ή ακούνε», είπε ο Σκοτ.

Ο πρέσβης των ΗΠΑ, επεσήμανε ότι η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει  ότι από το 2015 έχουν σημειωθεί τρομοκρατικες επιθέσεις σε 92 χώρες και έχουν σκοτωθεί ή τραυματισθεί δεκάδες χιλιάδες.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, όλοι βρισκόμαστε σε κίνδυνο, αλλά και όλοι είμαστε μέρος της λύσης, που είναι η καταπολέμηση του εξτρεμισμού και η πρόληψη στη ριζοσπαστικοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου