Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Γιατί είναι αναγκαίο το GREXIT??? Ποιός μπορεί να το εφαρμόσει με επιτυχία???

Η επιβίωση της Ελλάδας και των Ελλήνων περνάει από την απόδραση ταυτόχρονα μέσα από την Ευρωζώνη και την ΕΕ. Αυτό όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει το μαρτύριο του θανάτου και του ξεκληρίσματος που μας έχει επιβληθεί από τις δάνειες δυνάμεις κατοχής με την σύμπλευση και την συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων των μνημονίων και των ντόπιων συμφερόντων...


του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΠΡΙΩΤΗ

Είναι   γεγονός πλέον,  που δεν μπορεί  να αμφισβητηθεί ακόμη και από τους πιο μεγάλους θιασώτες της ευρωζώνης,  ότι αυτή περνάει την πιο βαριά και βαθιά κρίση της. Ο νέος  Πρόεδρος των Η.Π.Α Ντόναλντ Τραμπ,  απροκάλυπτα αμφισβήτησε  τη βιωσιμότητα του ευρώ και επιδεικτικά απαξίωσε ακόμη και... μια χειραψία με την Α. Μέρκελ, στέλνοντας  μηνύματα σε πολλούς αποδέκτες,  με την πράξη του αυτή.

Για το λόγο αυτό και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι τώρα άρχισαν πολλοί  να μιλούν για εθνικό νόμισμα, βλέποντάς το ως το πιο ασφαλές καταφύγιο απέναντι στην παγκοσμιοποίηση, στην καταστροφή που έρχεται και στην άβυσσο που χάσκει απειλητικά μπροστά στις οικονομίες των περισσοτέρων κρατών της ΕΕ.

Στην Πατρίδα μας οι εναλλασσόμενες  κυβερνήσεις και τα μνημόνια που κουβαλάνε σαν προίκα μαζί τους, φέρνουν το ένα αδιέξοδο μετά το άλλο, κάνοντας το κόστος από την παραμονή της χώρας στο ευρωσύστημα και στην ευρωζώνη  όλο και πιο δυσβάστακτο, η δε θρυλούμενη πλέον ανάπτυξη έχει καταντήσει ανέκδοτο που και αυτό όλο μετατίθεται χρόνο στον χρόνο, αρκεί να περνάει αυτός ο καιρός  με το λαό να περιμένει στην άκρη. Τι όμως να περιμένει άραγε, εκτός από την οριστική του συντριβή;

Είναι προφανές ότι η κατάσταση  που τείνει να παγιωθεί, είναι αυτή που ακολουθείται συστηματικά από το 2010, με όρους και μέτρα που υπαγορεύονται  από τους δανειστές και μετά από δήθεν σκληρή  διαπραγμάτευση των εθελόδουλων  κυβερνήσεων  οποιασδήποτε μορφής και πρόσημου (δεξιάς,σοσιαλισμού, λαϊκόδεξιάς, αριστεράς και βάλε) επιβάλλονται στις πλάτες του λαού, με ταυτόχρονη αποσάθρωση  κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και του ξεπουλήματος της  περιουσίας του.

Αν έτσι παραμείνουν τα πράγματα, τότε ο αργός θάνατος που έχει επιβληθεί σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και ο οποίος  με αδιάσειστα στατιστικά στοιχεία επιβεβαιώνεται, θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο, αγγίζοντας την ανθρωπιστική κρίση. Μια κρίση δηλαδή, που τα καθάρματα της ΕΕ απειλούσαν ότι θα έπληττε τη χώρα μας,  αν αυτή έφευγε από το ευρώ!

Στην κατάσταση αυτή λοιπόν που ζούμε, το κυρίαρχο  θέμα  για τη χώρα μας πρέπει να είναι  η γρήγορη έξοδος από τη «σπηλιά του Πολύφημου», όμως  με την κοινωνία προς το παρόν ηττημένη, η δυνατότητα για το πολυπόθητο  Grexit και με όρους δημοκρατικής  απόφασης για την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας, όσο πάει και  δυσκολεύεται, όσο ο λαός στη μεγάλη του πλειοψηφία, δεν βλέπει ακόμη μπροστά του τον πολιτικό εκείνο φορέα και τον ηγέτη εκείνον που θα μπορέσουν να τον οδηγήσουν  στην πολυπόθητη έξοδο από το «κελί του μελλοθάνατου» με γνώση, σχέδιο  και ασφάλεια,  έξω δηλαδή από το μονόδρομο των δανειστών και της κατοχής που αυτοί έχουν επιβάλλει.

Όμως, εκτός από τη ζοφερή εικόνα που έχει διαμορφωθεί και  περιγράφτηκε παραπάνω, υπάρχει και ο άλλος δρόμος, αυτός που αρχικά αναφέραμε. Ο δρόμος που θα παρουσιαστεί από  εκείνον τον  πολιτικό φορέα  και τον ηγέτη του, που θα φανερώνει ότι υπάρχει  απόλυτη  γνώση του αντικειμένου,  κατάλληλη προετοιμασία, αλλά  και διαμορφωμένο σχέδιο που θα εφαρμοστεί την κατάλληλη στιγμή από ικανά και έντιμα  στελέχη.

Αυτά  όλα είναι εκείνα που  «ψάχνουν»  με αγωνία να ακούσουν σήμερα οι πολίτες στο δημόσιο διάλογο, πλην όμως δεν μπορούν ή δυσκολεύονται να τα βρουν, αφού αυτός ο διάλογος είναι ανύπαρκτος και δεν επιχειρείται να ανοίξει ούτε από τα περισσότερα  ΜΜΕ, ούτε φυσικά από τα κοινοβουλευτικά συστημικά  κόμματα στο σύνολό τους .

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ), έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, να παρουσιάζει στον Ελληνικό λαό το δρόμο της λύτρωσης με συστηματικό τρόπο, έχοντας τη  γνώση όλων εκείνων των κινήσεων που χρειάζονται να γίνουν, στιγμή τη στιγμή, μέρα τη μέρα, μήνα το μήνα. 

Και αυτό το ΕΠΑΜ με τα στελέχη του το κάνει με την καθημερινή αρθρογραφία, με τις προγραμματισμένες ομιλίες στην Αθήνα και στην  Επικράτεια, με καθημερινές σχεδόν ραδιοφωνικές συνεντεύξεις και παρεμβάσεις του ΓΓ και των μελών της ΠΓ του Μετώπου, με κεντρικές εκδηλώσεις  ημερίδων, με κινηματικές δράσεις, με σειρά διάφορων εντύπων, με εφημερίδα του Μετώπου, με ραδιοφωνικές εκπομπές στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του και πολύ σύντομα ζωντανά με τη δική του web-camera, αλλά και με συστηματική παρουσία του ΓΓ Δ. Καζάκη και άλλων στελεχών του σε τηλεοπτικά κανάλια  της Περιφέρειας  και σε ελάχιστα Πανελλήνιας εμβέλειας, εκτός των λεγομένων «μεγάλων». 

Η μεγάλη φιλοδοξία για να μεταδοθεί η γνώση και η εναλλακτική πρόταση του ΕΠΑΜ σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο υπάρχει, όπως επίσης υπάρχει  και η πίστη όλων των στελεχών του, ότι τελικά και νομοτελειακά οι πολίτες της Ελλάδας θα ανακαλύψουν το ΕΠΑΜ  και θα συμπαραταχθούν δίπλα του για την τελική νίκη τη ΝΙΚΗ του ίδιου του Λαού.  

1 σχόλιο:

  1. ......"Η μεγάλη φιλοδοξία για να μεταδοθεί η γνώση και η
    εναλλακτική πρόταση του ΕΠΑΜ σε όσο το δυνατόν
    περισσότερο κόσμο υπάρχει"......
    Για μένα, αυτό δεν είναι πια φιλοδοξία αλλά αναγκαιότητα.
    Όπως και αναγκαιότητα είναι πάση θυσία να εξουδετερωθεί
    ο φόβος το γρηγορότερο δυνατόν.
    Γιατί όταν λέει κάποιος "..ναι...καλά τα λένε....έχουν δίκιο..."
    και μετά πάει και ψηφίζει ότι τον προστάζει το ραγιαδιλίκι του
    ε...τότε έτσι δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτα.
    Και κάτι άλλο.
    Νομοτελειακά, ναι θα το ανακαλύψουν το ΕΠΑΜ....
    Αυτό που με φοβίζει όμως, είναι μήπως το ανακαλύψουν
    οδεύοντας προς τον επιθανάτιο ρόγχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή