Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017

Επιτέλους... Το ξανθό γένος (ξανα)σώζει τον Ελληνισμό απ όλους όσους τον επιβουλεύονται

Ο ειρωνικός τίτλος βεβαίως και δε σημαίνει πως αγνοούμε τα αυτονόητα. Σημαίνει αντίθετα πως έχουμε πλήρη επίγνωση πως οι γεωστρατηγικές διεργασίες ΚΑΙ καθορίζονται ΚΑΙ εκπορεύονται από δομημένα συμφέροντα, και φυσικά μόνο μυθομανείς ή ανεγκέφαλοι επιχειρούν να προσδώσουν συναισθηματική διάσταση σε όλα τούτα...


Η Ρωσία λοιπόν, σε πείσμα των προφητόπληκτων και των κάθε λογής ηλιθίων, διαχειρίζεται γι ακόμη μια φορά τις υποθέσεις της στη βάση αυτού του κανόνα. Καλημέρα σας κυρ Βελόπουλε... Καλημέρα σας κύριοι των "έσκασε τώρα"... "συμβαίνει τώρα"... "έκτακτη επικαιρότητα"... και...

άλλα κουλά. Καλά κρασιά... Και στην επόμενη στροφή κάτι καινούριο θα βρείτε. Αφελείς υπάρχουν πολλοί και η διεστραμμένη πολιτική σκέψη, δυστυχώς δεν τελεί υπό εξαφάνιση. Πάμε λοιπόν τώρα στην είδηση...

Η Ρωσία και η Τουρκία εξομάλυναν πλήρως τις σχέσεις τους έπειτα από τη σοβαρή διπλωματική κρίση που τις επιδείνωσε, δήλωσαν σήμερα με ικανοποίηση οι ηγέτες των δύο χωρών, ενώ προανήγγειλαν την ενίσχυση της συνεργασίας τους.


Με αυτή τη συνάντηση στη Μόσχα "ολοκληρώσαμε τη διαδικασία εξομάλυνσης. Δεν επιθυμούμε πλέον να χρησιμοποιούμε αυτή τη λέξη", επισήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το Κρεμλίνο μαζί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Είμαστε αποφασισμένοι να βελτιώσουμε επιπλέον τις ιδιαίτερες κι απαραίτητες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών", συμπλήρωσε, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει πως η Ρωσία θα "άρει πλήρως" τις κυρώσεις της σε βάρος της Άγκυρας.

Οι τουρκορωσικές σχέσεις επιδεινώθηκαν πριν από πολλούς μήνες μετά τη σοβαρή διπλωματική κρίση τον Νοέμβριο του 2015, όταν η τουρκική πολεμική αεροπορία κατέρριψε ρωσικό αεροσκάφος που πετούσε πάνω από τα σύνορα Συρίας-Τουρκίας.

Η Ρωσία, η οποία χαρακτήρισε αυτή την ενέργεια "πισώπλατο χτύπημα", επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία ως αντίποινα.
Ωστόσο το καλοκαίρι του 2016, οι Πούτιν κι Ερντογάν έδειξαν διάθεση να ρίξουν τους τόνους της αντιπαράθεσης. Ο Ρώσος πρόεδρος διέταξε από την πλευρά του την άρση της πλειονότητας των κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας, ιδίως στον τομέα του τουρισμού.
"Μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι οι σχέσεις μας επανήλθαν στο επίπεδο μιας πραγματικής εταιρικής σχέσης, με μια πολύπλευρη συνεργασία", υπογράμμισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Θεωρούμε την Τουρκία το σημαντικότερο εταίρο μας", διαβεβαίωσε ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, που διήρκησε πολλές ώρες, οι δύο πρόεδροι υπέγραψαν ένα σχέδιο συνεργασίας έως το 2020 προκειμένου να δώσουν ώθηση στις εμπορικές συνδιαλλαγές και ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους έκρινε ότι είναι δυνατόν το ύψος αυτών των συνδιαλλαγών να ανέλθει στο μέλλον στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ρωσία και η Τουρκία συμφώνησαν επίσης "να συνεχίσουν την ενεργή συνεργασία στη μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, καταρχάς κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος" στη Συρία, ιδιαίτερα μάλιστα μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών, επισήμανε ο Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου